L’Equip de Regates de la classe Optimist al complert, participa al Trofeu Mar d’Empúries a l’Escala.

8 regatistes del Club de Vela Blanes entre els 146 competidors de la 12ª edició del trofeu del Club Nàutic l’Escala.

Club Nàutic l’Escala, 24 i 25 de setembre de 2022.- Es va estrenar el Circuit Català d’Optimist 2022-23 amb la celebració de la XII Regata Mar d’Empúries a territori empordanès, amb unes complicadíssimes condicions meteorològiques.

El dissabte la flota va navegar amb un vent del 80 amb 10-12 nusos d’intensitat fins que l’entrada d’una tempesta, a la tarda, va fer rolar el vent 90 graus obligant al Comitè a anul·lar la segona prova d’un dels dos grups que hi havia a l’aigua mentre s’estava desenvolupant. Diumenge, els navegants van haver d’esperar. I és que no va ser fins gairebé les 15 h de la tarda que hi ha va aparèixer el vent, amb intensitat suficient per celebrar les proves pendents. Finalment, un gregal d’entre vuit i 12 nusos va permetre finalitzar el trofeu amb tres proves per als més de 140 regatistes.

El Club de Vela Blanes va desplaçar a tot l’equip d’optimist a l’Escala per disputar aquest trofeu. Tessa Aguirre, Berta i Emma Casadevall, Brisa Piguillem i Alexandra Benosa en categoria femenina; i Vladik López, Max Piguillem i Ibai Ibarguren en categoria masculina; varen representar al nostre club en categories sots-16 i sots-13.

Els millors classificats en ambdues categories varen ser Tessa Aguirre (63ª) i Vladik López (68ê). Tots dos amb un 14è lloc (un al grup groc i altre al grup blau) molt merescut entre els més de 140 regatistes a la segona prova del trofeu. Berta Casadevall (91ª), dins el grup blau fa finalitzar també en una extraordinària posició la segona de les proves. Max Piguillem (122è), l’altre regatista sots-13 masculí del nostre club, es va veure perjudicat en els llocs de la classificació amb la bandera negra, de penalització, de la segona prova. La seva germana Brisa Piguillem (127ª), molt a prop del seu germà a la general va finalitzar també una molt bona segona mànega. Ibai Ibarguren (129è) al igual que Max, va veure com la bandera negra de la segona prova li afectava amb el còmput general de la classificació. Emma Casadevall (136ª) va ser, malgrat el seu lloc a la classificació, de les més regulars dins el grup blau, finalitzant totes les proves disputades sense cap incident ni penalització. Va tancar la participació dels regatistes blanencs la més petita de l’equip, en categoria sots-11, Alexandra Benosa (145ª), que no es va rendir en cap moment, extraordinari esforç, fins aconseguir puntuar a la tercera prova de diumenge.