El Club de Vela Blanes rep guardó per part de l'ajuntament en el seu 80è aniversari.

El Club de Vela Blanes rep guardó per part de l'ajuntament en el seu 80è aniversari.

Aquest reconeixement a l'entitat es va portar a terme en el decurs del pregó de la festa major de Santa Anna de Blanes que es va fer al Teatre Municipal.

Televisió la Selva, aprofitant la retransmissió del Concurs de Focs d'Artifici, amb motiu de la festa major de Blanes, entrevista al president i gerent del Club de Vela Blanes: Joan Balaguer i Hèctor Espadas.

Blanes, juliol 2023.- Aquesta passada setmana va tenir lloc la festa major de Blanes, Santa Anna 2023, a la nostra localitat. Com cada any, i malgrat que enguany el pregó ha tingut un caire més alternatiu que mai, s'han mantingut les litúrgies que el defineixen des de fa més de 50 anys: el lliurament, al pregoner (aquesta vegada, l'artista internacional Miguel Ángel Sánchez Martos 'Saturno') de la Font Gòtica, la màxima distinció que atorga l'Ajuntament de Blanes com a màxim reconeixement institucional.

Aquest 2023 s'ha introduït una nova tradició que es vol fer perdurar els propers anys. Diversos regidors i regidores del consistori s'han encarregat de lliurar una nova distinció creada enguany per reconèixer la tasca del teixit social de tota mena que hi ha al municipi. La idea és que, coincidint amb el pregó, s'entregui a les entitats que compleixin un assenyalat aniversari durant aquella anualitat un obsequi de nova creació relacionat amb el pregó.

Es tracta d'una reproducció de la Font Gòtica, però en aquest cas sobre la base d'una ceràmica. Els tinents d'alcalde Joan Felip, Rosa Aladern, Mario Ros i Jordi Calvet, així com la regidora de Participació Ciutadana Estefanía Romero, s'han encarregat de lliurar respectivament els reconeixements a diferents entitats que aquest 2023 celebraven el seu aniversari. Així per exemple, l'Esbart Joaquim Ruyra (60 anys); l'Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (50 anys del Trofeu Quillat); l'Associació Rialles Blanes (40 anys) i la Colla de Diables Sa Forcanera (20 anys).

Le més vetarana, que aquest any ha celebrat aniversari, ha estat la nostra entitat. El president del Club de Vela Blanes, Joan Balaguer, va rebre aquest guardó, de mans del primer tinet d'alcalde Joan Felip Fures. La nostra institució va estar representada, junt al nostre president, per part del nostre gerent, Hector Espadas, i del nostre vicepresident 2n, Hubert Janssen.