Nora Brugman i Jordi Xammar revaliden la plata al Mundial de 470 a la Haia

Nora Brugman i Jordi Xammar revaliden la plata al Mundial de 470 a la Haia

Assegurada la plaça olímpica per l'equip espanyol, els catalans, que revaliden el subcampionat del món aconseguit l'any passat a Israel, estàn a un pas d'assegurar-se la seva participació als propers JJOO de París.

ALLIANZ SAILING WORLD CHAMPIONSHIPS, la Haia, 8-20 agost de 2023.- La vela olímpica va iniciar el passat divendres el seu camí cap a París 2024 amb el Campionat del Món de la Haia, en el qual s'han repartit les primeres places dels països per als pròxims JJOO de París.

38 regatistes han representat a la delegació espanyola amb l'objectiu de tancar en el mundial el passaport olímpic pel major nombre de classes possibles per als JJOO.

Més de mil regatistes estan lluitant (algunes classes ja han finalitzat la competició) per les 107 places que s'atorgaran en aquesta ocasió: onze per als iQFOil masculí i onze per al femení, vuit per al Formula Kite masculí i vuit per al femení, setze per a ILCA 7 i setze per a ILCA 6, deu per a 49er i deu per a 49er FX, vuit per als 470 Mixt, i nou per a Nacra 17.

Els regatistes catalans Jordi Xammar (RCN Barcelona) i Nora Brugman (Club Vela Blanes) es van penjar ahir la medalla de plata de la classe 470 mixta en el mundial de les classes olímpiques de la Haia, a més d'haver segellat la plaça per a la delegació espanyola per a París 2024. Xammar i Brugman van confirmar el segon lloc en la medal race –quarts–, fase final que va aplegar les deu millors embarcacions.

Xammar i Brugman revaliden la plata que van conquerir a Sdot Yam (Israel) l'any passat després de finalitzar un total d'onze proves més la medal race. Amb 64 tripulacions en competició. La dupla del 470 mixt ja va assegurar dimecres passat el bitllet per als Jocs Olímpics de París 2024 i ahir dijous es van penjar, després d'una gran Medal Race en la qual van ser quarts, la medalla de plata. D'aquesta manera confirmen el seu gran estat de forma i repeteixen l'èxit de 2022, quan ja van ser subcampions del món.

No va ser una setmana de competició gens senzilla per Xammar I Brugman. En l'inici van acumular problemes i fins i tot van arribar a trepitjar la setena posició de la taula general. Aquí van demostrar una gran enteresa i va sortir a flotació la qualitat que tots dos posseeixen. Dimecres passat van aconseguir redreçar el rumb i van viure una gran remuntada que els va col·locar en la segona plaça. Ahir dijous, en la Medal Race, van navegar a un gran nivell i la seva quarta plaça els ha servit per a erigir-se en subcampions del món amb cinc punts de marge respecte als tercers, els japonesos Isozaki i Seki. L'or va ser per a l'altra dupla japonesa formada per Okada i Yoshioka, que es van mostrar intractables durant la setmana i ja tenien el primer lloc assegurat abans de la Medal Race.

Enhorabona, Nora i Jordi!

Més informació i classificacions: https://thehague2023.sailing.org/