Àrea esportiva

Vela accessible

VELA ADAPTADA (CLUB VELA BLANES & CLUB ESPORTIU EL VILAR)

L’any 1991 el Sr. D. Simón Schwartz pren possessió del càrrec de president del Club Vela Blanes. Un any després, durant l’any de les Olimpíades de Barcelona, la RFEV i la FCV reconeixen i homologuen la nostra Escola de Vela. Però no serà fins l’any 98 en que es començarà a parlar de la vela adaptada al nostre Club.

Tenint present la premissa principal que en l’esport de la vela, potser més que en cap altre, suposa que les satisfaccions que el medi on s’executa són per a l’individu un estímul excepcional. Treballar en una línia integradora, afavorint e incentivant la pràctica de l’esport nàutic, han suposat per a totes aquelles persones incapaces d’atendre’s per elles mateixes, degut a la seva minusvalia física, un autèntic punt d’inflexió que en el nostre cas te com a partida transmetre a tothom l’amor per la mar.

3713e-a614c-vela-accessible2.jpg

L’any 1968 neix Aspronis arran de la iniciativa d’un grup de pares i mares amb l’objectiu de conscienciar la societat de la problemàtica de les persones amb retard mental i col·laborar en el reconeixement i exercici dels drets d’aquest col·lectiu; creant i promovent centres per a donar assistència a aquest col·lectiu i millorant així la seva qualitat de vida. En l’actualitat, dues fundacions (Fundació Aspronis i Fundació El Vilar) atenen prop de 500 usuaris.

Finalment la temporada 2008/2009, l’Alberto, la Marta, els Jordi’s, l’Ivan, en Pablo, en Joan o en Romà (els autèntics protagonistes) van fer realitat els seus propis somnis i els nostres també. Practicant un esport que tenen a l’abast i participant d’experiències úniques (coneixent un nou entorn com el Club, visitant el Saló Nàutic de Barcelona amb en Juanmi, etc.). L’empenta d’excel·lents amics com Xavier Oms, de presidents com el del nostre club, el Sr. Amadeu Nualart, de la Marina, l’Ester i com no d’en Juanmi i en Pepelu, van fer realitat aquesta aventura que desde llavors s'ha anat realitzant any rere any fins a data d'avui.

3287e-f332f-vela-accessible.jpg