Xammar i Brugman entre l’elit mundial a Palma, a la Mallorca Sailing Center Regatta.

Xammar i Brugman entre l’elit mundial a Palma, a la Mallorca Sailing Center Regatta.

Els catalans, actuals subcampions del món, finalitzen quarts a la regata, preàmbul del 52è Princesa Sofia que es disputarà a l’abril, i que s’ha convertit en una regata de preparació per a totes les flotes espanyoles de vela olímpica.

CN S’Arenal, 9-12 març de 2023.- Dos centenars de navegants, molts d'ells pertanyents a l’elit de la vela olímpica mundial i procedents de més d'una trentena de països de tot el món, s'han congregat aquest cap de setmana en la Badia de Palma per a participar en la Mallorca Sailing Center (MSC) Regatta, organitzada conjuntament pel Club Nàutic S’Arenal i el Club Marítim Sant Antoni de la Platja, amb el suport de la Federació Balear de Vela.

La regata, que serveix d'entrenament de cara al 52 Trofeu S.A.R. Princesa Sofía, s'ha disputat des del dijous 9 fins avui diumenge 12. Jornades en les quals el vent i l'ona han estat presents en les proves de les classes olímpiques programades per a IQFoil masculí i femení, 49er, 49er FX, Nacra 17 i 470, després de cancel·lar-se les previstes per a les classes ILCA 6 i ILCA 7.

En IQ Foil masculí, el guanyador ha estat Nicolas Goyard; en IQ Foil femení, la britànica Emma Wilson; en 49er, els francesos Lucas Rual i Emile Amoros; en 49er FX, els belgues Isaura Maenhaut i Anouk Geurts; en Nacra 17, els alemanys Paul Kohlhoff i Alica Stuhlemmer, i en 470, els alemanys Simon Diesch i Anna Markfort.

Els actuals subcampions del món i Europa la regatista del Club de Vela Blanes, Nora Brugman, i el regatista del Club Nautico Garraf, Jordi Xammar, que venen de guanyar la Lanzarote International Regatta, han finalitzat en quart lloc dels 35 inscrits en la classe 470 mixt, empatats a punts amb la tripulació francesa de Lecointre i Mion, aquests darrers amb millors parcials, i a un sol punt dels primers i segons classificats. Les quatre són les tripulacions més fortes de cara a participar en els pròxims JJOO de París i en la disputa dels metalls

Tots els resultats es poden consultar en aquest enllaç: https://www.mallorcasailingcenterregatta.com/en/default/races/race-resultsall