Un altra medalla en el camí cap a París: Xammar i Brugman, campions de la Lanzarote International Regatta

Un altra medalla en el camí cap a París: Xammar i Brugman, campions de la Lanzarote International Regatta

Els regatistes del CV Blanes i CN Garraf guanyen per un punt l'altra tripulació espanyola de Sílvia Mas i Nico Rodríguez.

El domini de les tripulacions espanyoles en la nova modalitat cap a les olimpíades de París queda manifest després de la Medal Race de dilluns.

Lanzarote Sailing Center, 9-17 febrer de 2023.- Malgrat la classe 470 mixta ja ha finalitzat la competició, encara queden tres dies per la finalització de la Lanzarote International Regata que ha aplegat a l'illa canària més de 350 regatistes de fins a 36 nacionalitats.

Marina Rubicón ha inaugurat per tercer any consecutiu el calendari internacional amb les primeres regates, de classes olímpiques, de caràcter mundial: els iQFOiL Games Lanzarote i la Lanzarote International Regatta, amb 36 equips nacionals i 5 continents representats han competit pel lideratge en la cursa cap a les olimpíades de París 2024.

Després d'una última jornada, prèvia a la "medal race" (en què les condicions meteorològiques varen ser les protagonistes, amb forta onada i vent de fins a 26 nusos) amb la calitja, pols sahariana amb vent fort de l'est, que va fer parar la competició donat la poca visibilitat al camp de regates; i que deixava com a líders als actuals campions del món, els suecs Anton Dahlberg i Lovisa Karlsson (SWE) es preveia un final de regata emocionant.

Aviat Silvia Mas i Nico Rodríguez varen prendre avantatge per lluitar per la medalla de plata i inclús competir l'or. Finalment, guanyadors de la cursa, no varen poder aconseguir el primer lloc perquè per darrere Xammar i Brugman, impecables durant els quatre dies de competició, varen començar a guanyar posicions i malgrat no guanyar la medal, amb un sol punt de diferència es varen proclamar campions, mentre els suecs havien de conformar-se amb el bronze.

Després del subcampionat del Món i d'Europa, la regatista del Club de Vela Blanes Nora Brugman i el seu company Jordi Xammar del CN Garraf, tenen al davant uns mesos de dura competició per fer-se seva la plaça que els pugui portar a París. S'ha demostrat novament el bon estat de forma dels regatistes catalans i de la nova modalitat olímpica. El 470 mixta de les tripulacions espanyoles posen rumb a París.

Tota la informació: https://www.lanzarotesailingcenter.com/lanzarote_international_regatta/index