Tito Moure subcampió A DOS de “La Llarga” de la PALMAVELA 2023 on també participa el KORRIGAN

Tito Moure subcampió A DOS de “La Llarga” de la PALMAVELA 2023 on també participa el KORRIGAN

Les dues embarcacions del Club de Vela Blanes participen a “La Llarga”, de més de 200 milles, i SMERIT guanya una de les cinc proves programades al seu grup ORC A2 de la Palmavela 2023.

La cita que organitza el Real Club Nàutic de Palma, en la qual han competit més de 1500 regatistes en 110 vaixells de 20 nacionalitats, va tancar aquest diumenge la seva dinovena edició coronant als campions de les catorze categories participants.

RCNP, 28 d’abril-7 de maig de 2023.- Ha tingut lloc, a la badia de Palma com epicentre, una doble cita competitiva que ha aplegat a més de 1500 regatistes en 110 iots de fins a 20 nacionalitats diferents. Per una banda en el seu tercer any celebració “La Llarga” de la PalmaVela, com a prova d'altura per l'arxipèlag balear, s'ha consolidat ja com una de les clàssiques proves offshore d'Europa a la primavera. Des del 28 d'abril fins al 2 de maig uns 500 regatistes s’han reunit en les seves tres categories: IRC, ORC i ORC A DOS per recórrer un circuit entre illes de més de 200 milles.

Per altre banda, del 3 al 7 de maig la clàssica e internacional PalmaVela, amb 104 equips de 20 països en la qual tenen cabuda des de les grans eslores com Maxi o Wally, així com la novetat aquest any dels 6 Metres (ja van estar en la Copa del Rei MAPFRE en 2019), al gruix de la flota de ORC, que conjuntament amb els Dracs i Flying Fifteen, Època, Clàssics i Esperit de Tradició, així com els monotips J70 i J80, fan de la PalmaVela una de les regates més plurals en classes del món.

SMERIT de Tito Moure i KORRIGAN de Joan Balaguer amb Àlex Fernàndez de tripulant, varen ser les dues embarcacions que es van donar cita al RCNP per participar d’aquest extraordinari esdeveniment en la categoria A2

Tots dos varen prendre la sortida, passats uns minuts de les 13.00 hores, una hora més tard del que era previst inicialment a causa del vent lleuger que regnava al migdia en la badia de Palma, una calma que es va mantenir fins més enllà de cala Figuera. La flota s'agrupava i allunyava de la costa a la recerca de més intensitat de vent però a mesura que aproximava a l'illot de Dragonera, en l'extrem occidental de l'illa de Mallorca, el vent va començar a pujar en intensitat arribant a registrar-se 20 nusos amb els quals la flota va començar a estirar-se. Poc després de complir-se les 24 hores de competició de La Llarga, la regata d'altura pròleg de PalmaVela, el primer vaixell de la flota en temps real travessava la línia d'arribada situada a l'altura de la catedral de Palma.

SMERIT de Tito Moure completava el recorregut després de poc més de 39 hores de navegació i aconseguia el segon lloc de la regata. Malauradament el KORRIGAN de Joan Balaguer no finalitzava la prova.

El divendres 5 de maig, després de l'estrena el dijous de les dues divisions de Maxi (A i B), a la clàssica Palmavela 2023, se sumaven noves categories a la competició: ORC 0-1, 2, 3, 4-5, Sportboat, J80, Drac, 6 Metres, Època i Esperit de Tradició. 96 vaixells en total i dotze categories que varen competir dividides en tres àrees de regata en la badia de Palma. L’embarcació SMERIT de Tito Moure participava els dies 6 i 7 de maig en dues proves, la primera de poc més de 15 milles i la segona de 11,64NM.

La primera, regata costanera, es va caracteritzar per el vent mentre que la segona, tal com apuntaven els comunicats, el vent es va fer de pregar a la badia de Palma tot i que no va impedir que el Comitè de Regates donés sortida. En aquesta segona prova, on va participar l’embarcació del Club de Vela Blanes, SMERIT va invertir poc més de dues hores per fer-se amb el triomf final.

Més informació i resultats: https://www.palmavela.com/home.php