Tito Moure amb l’Smerit segon classificat de la regatta 300 milles A3 de Moraira

Tito Moure amb l’Smerit segon classificat de la regatta 300 milles A3 de Moraira

El regatista del Club de Vela Blanes va dur a terme una excel·lent regata i només va ser superat pel l’AQUARELLE, de Arturo Meseguer del RCN València, en la regata alacantina.

Club Náutico Moraira, 28 de gener de 2024.- Ha finalitzat una nova edició, i ja porta vint-i-tres, de la regata de 300 milles de Moraira – Trofeu GREFUSA. Una edició en la que el vent ha estat el protagonista de la regata, obligant a escurçar el recorregut per al Grup a Moraira, primera pas, davant la falta de vent. Grup A finalment completa el recorregut, amb 295 milles nàutiques, mentre que el Grup B tanca amb 205 milles.

El valencià Aquarell (RCN de València) i el Modul, de Félix Comas (CN Santa Ponça) s'han proclamat campions de la 300 Milles A3 Trofeu GREFUSA 2024 en els grups ORC A i ORC B. Una prova que ha comtat amb una vintena d’embarcacions repartides en dos grups.

Les ’300 Milles’ han tornat a tenir el vent en contra, encara que a la sortida tot apuntava al fet que anava a ser ràpida l'edició d'enguany. La flota va navegar estirada però agrupada cap a Tabarca amb unes bones condicions de vent. En la matinada del dijous i quan els primers de la flota, amb els ‘grans’ ja estaven a l'illa i la resta a poques milles, el vent va dir adeu.

Després una lleugera brisa, ja en la jornada de divendres va permetre d'alguna manera moure als vaixells. Aquarelle 1 va ser qui va treure més partit de la situació, fent un tram espectacular fins a Vedranell. Per darrere el Modul també va saber treure petroli, posant terra de per mig al Grup B.

A les illes d'Eivissa les encalmades van tornar a ser el protagonista. Motiu pel qual el comitè de regates, veient que entre la flota del Grup B no anava a arribar ningú en temps limiti prenia la decisió d'escurçar el recorregut en Moraira, deixant sense completar un nou tram a Tabarca i retornant al Club, com així estava fent els grans del Grup A, en el qual Aquarelle es mostrava intractable.

Sobre les 16.27 hores del dissabte 27 el FRERS 45 de Meseguer prenia l'arribada, després d'invertir un total de 52 hores, 27 minuts i 44 segons a completar les 295 milles de recorregut. Amb una mica més de 9 hores en temps real arribava el Smerit (CV Blanes) amb un temps de 61 h. 03 min. 06 seg. Tito Moure aconseguia una extraordinària posició que el situava segon al podi.

Gran inici d’any pel nostre patró!