SMERIT guanya el 49 Trofeu de Vela CONDE DE GODÓ en categoria A2

SMERIT guanya el 49 Trofeu de Vela CONDE DE GODÓ en categoria A2

Jaon Balaguer i Àlex Fernàndez amb el Korrigan 4 es fan amb el tercer lloc al podi.

Dolç moment per les tripulacions del Club Vela Blanes, que ja preparen amb il·lusió el Campionat del Món el proper 2023.

RCNB, 26-29 de maig de 2022.- El Trofeu de vela Conde de Godó s'acomiada de la seva 49 edició després d'una emocionant jornada de perfectes condicions meteorològiques i una espectacular flota de rècord, que durant quatre dies ha omplert de veles el litoral català.

Els campions de l'internacional 49 Trofeu de vela Conde de Godó, són el català ‘Rats On Fire’ (ORC 0-1), l'italià ‘Essentia44’ (ORC 2), l'uruguaià ‘Lady’ (ORC 3), els espanyols ‘Waikiki’ (ORC 4-5), ‘Notícia’ (J70), i ‘Smerit’ (ORC A Dues-1), i els holandesos ‘Yellow Rose’ (ORC A Dos-2), i ‘Follet 50’ (ORC A Dues- tripulació mixta).

A l’edició d’enguany s'ha estrenat en el Trofeu de vela Conde de Godó la classe ORC A2. Aquesta classe de nova creació dins de la ORC es caracteritza per tripulació formada per 2 persones. Aquesta nova categoria ha dut a terme recorreguts costaners/altura amb 2 proves programades, 1 prova llarga el dijous dia 26 d'entre 100 i 180 milles i una segona prova el diumenge 29 d'entre 10 i 15 milles. El Real Club Nàutic de Barcelona, amb la inclusió d'aquesta classe en aquesta regata i altres del seu calendari ja prepara la celebració del Campionat del Món ORC Double Handed que es portarà a terme al setembre de l’any vinent. L'acolliment en aquesta modalitat ha estat un èxit total, fins a 9 iots han participat en aquesta edició. Una flota que ha demostrat la seva consolidació, ja projectant-se per a la celebració del Mundial de ORC A Dos que se celebrarà en 2023, organitzat pel Real Club Nàutic de Barcelona.

Dos iots han representat al Club de Vela Blanes en aquesta 49ena edició: SMERIT (1er) de Tito Moure, amb Stephanne Azzoni, i KORRIGAN 4 (3er) de Joan Balaguer amb Àlex Fernàndez. Amb un tercer lloc a la prova llarga, finalment de 144 milles i un primer lloc a la prova de 11 milles, Tito Moure s’ha fet amb el triomf final d’aquesta categoria. Joan i Àlex, que a la regata llarga van invertir poc més de 25 hores en recórrer les 144 milles, tot superant en temps compensat a SMERIT, van pujar tercers al podi després de fer un sisè lloc a la segona prova. 

Es tanca així una edició que ha tornat a la normalitat després de dos anys de pandèmia, recuperant la participació internacional i un magnífic nombre de participants. En l'any vinent el Godó vela complirà mig segle, una 50a edició que sens dubte se celebrarà en gran, i que a més serà el Godó previ a la celebració del Campionat del món de ORC Double Handed. La regata ha pogut tornar al format normal de lliurament de premis previ a la pandèmia i festejar sense restriccions la victòria dels guanyadors. 

Informació i classificacions a: http://www.trofeocondegodo.com/es