Podis blanencs al 43è Trofeu Vila de Blanes de creuer: SMERIT, TOSSUT, BABAU, AINUR i KORRIGAN

El creuer de Tito Moure al G1 a Dos, els creuers ORC a Dos del G2 patronejats per Josep Peralta, Jordi Vidal i Àxel Muñoz, i el iot de Joan Balaguer a la categoria Tripulació G1 pugen al podi en una edició de la regata amb èxit de participació amb 25 embarcacions.

Èxit organitzatiu d’un Trofeu Vila de Blanes que enguany ha estat prova puntuable pel Campionat d’Espanya de Creuers ORC

Club de Vela Blanes, 20 i 21 d’abril.- Aquest Cap de setmana ha finalitzat un dels Trofeus Vila de Blanes amb major nombre de participants dels darrers anys. Vint-i-cinc iots repartits en tres categories: solitaris, A dos i Tripulació, provinents de 10 clubs diferents (Golfus, RCMB, RCNB, Port d’Aro, Premià, Garraf, Balís, Vilanova, Mataró i Blanes), han finalitzat un trofeu que enguany era puntuable pel Campionat d’Espanya de Creuers, a banda de la Copa Catalana Zona Centre i el Circuit de Regates Costaneres de la FCV.

En un cap de setmana amb predomini de sol, s’han disputat dues proves per cada grup: dissabte una regata costanera entre les poblacions d’Arenys i Blanes, per a tota la flota i diumenge dos recorreguts diferents, a la badia de Blanes, un triangle pels grups de solitaris i a dos, i un “bastó” pel grup de tripulació.

Pel que fa a la regata de dissabte Blanes-Arenys-Blanes puntuable pel Circuit de Regates Costaneres, SMERIT de Tito Moure (que va creuar, en primer lloc, la línia d’arribada) va ser el guanyador al Grup 1 dels iots A Dos, mentre que al Grup 2, el podi va estar ocupat per TOSSUT DOS (Josep Peralta) AINUR (Àxel Muñoz) i BABAU (Jordi Vidal), aquest últim arribava poc abans de les deu de la nit.

A la categoria de tripulació Joan Balaguer, amb el KORRIGAN, que arribava mitja hora després de les sis de la tarda, després de completar les 24 milles nàutiques del recorregut, es convertia en el guanyador al G1. Amb la classe Tripulació al G2 també varen participar QUIFEEL de Roger Ferrer, ALEPH de Narcís Busquets i RONDALLA de Roger Solé.

Finalment, pel que fa a la suma de proves de dissabte i diumenge, classificacions finals del 43è Vila de Blanes, el podi general de la classe A Dos al G2 va quedar encapçalat pel TOSSUT, seguit del BABAU i AINUR; i el primer classificat de la classe Tripulació al G1 va ser el KORRIGAN.

Amb el lliurament de premis acompanyat d’un petit refrigeri, que va encapçalar el Vocal de Creuers del club, Roger Ferrer, i director i secretari esportiu, es va tancar una de les millors edicions d’una regata de creuers, degana a Catalunya, i que en uns anys arribarà a les seves noces d’or.