Nora Brugman i Jordi Xammar subcampions del món a Israel.

Nora Brugman i Jordi Xammar subcampions del món a Israel.

La tripulació mixta de Jordi Xammar (CN Garraf) i Nora Brugman (Club de Vela Blanes), en plena campanya pels propers JJOO de París 2024, es proclamen subcampions del Món i són una de les tripulacions amb més garanties per a conquerir l’or olímpic.

Sdot-Yam, Israel, 22-29 octubre de 2022.- Després de 8 dies de competició, els regatistes catalans Jordi Xammar i Nora Brugman es varen proclamar el passat dissabte subcampions del món de 470, nova modalitat de vela olímpica, en el Mundial de la classe que es va disputar en Sdot Yam (Israel). D'aquesta manera, Xammar, bronze a Tòquio 2020 i, la regatista del Club Vela Blanes, Brugman, afegeixen aquest èxit al subcampionat d'Europa aconseguit el mes de setembre en Cesme (Turquia) confirmant-se tots dos com una de les sensacions de la classe, que de cara als Jocs Olímpics de París 2024 s’ha convertit en una classe mixta.

Tots dos van començar fora del 'Top 10' del Campionat del Món i van ser, dia a dia, escalant posicions fins a arribar a la Medal Race d'aquest dissabte passat al quart lloc. En aquesta, van guanyar amb solvència la regata final i van aconseguit penjar-se la medalla de plata, només per darrere dels alemanys Luise Wanser i Phillip Autenrieth, que han estat indiscutibles campions del món.

A principis de 2022, Xammar va anunciar que continuava en la carrera olímpica i que ho feia al costat de Nora Brugman, amiga de la infància amb la qual va navegar a la classe optimist durant temps sota les ordes de Juan Miguel Aguirre, director Esportiu delClub de Vela Blanes. Des del primer moment es van destapar com una tripulació de garanties que aspira a conquistar el preuat or olímpic. També han pres part en aquest campionat les tripulacions espanyoles de Silvia Mas i Nico Rodríguez, que han finalitzat en el lloc 12 de la general, i María Bover i Pablo García, en el 22.

Mes informació: https://2022worlds.470.org/en/default/races/race-resultsall