Nora Brugman i Jordi Xammar guanyen l'or a Hyeres.

Nora Brugman i Jordi Xammar guanyen l'or a Hyeres.

Els catalans posen la directa en el seu camí cap a París després de guanyar la Setmana Olímpica Francesa.

Port Hyeres, 22-29 abril de 2023.- Ha finalitzat l'edició 2023 de la Setmana Olímpica de Hyeres on s'han donat cita els millors regatistes mundials que competiran als propers JJOO que es portaran a terme al país gal. La cita mundial de la vela que participarà en les olimpíades de París ha navegat durant cinc dies amb condicions de vent molt variables que van fer que durant un dels dies de competició, no es poguessin donar a terme proves per a totes les classes excepte per la classe ILCA.

Més de 70 tripulacions, d'arreu del món, van participar d'aquest esdeveniment a la classe 470 mixta. Amb més de 30 nacionalitats dels cinc continents aquesta la setmana olímpica francesa ha aplegat en total més de 650 equips de 53 nacions diferents. Una competició de primer ordre mundial,

La regatista del Club de Vela Blanes Nora Brugman, i el seu company Jordi Xammar (RCNB), en 470, s'havien mantingut líders de la taula en cada jornada disputada, però divendres passat van perdre el suculent avantatge collit i s'enfrontaven a la Medal Race, aquest dissabte passat, empatats a punts amb els austríacs Vadlau i Mähr. Sota unes condicions de vent d'uns vuit nusos i sent els primers a competir en Hyéres, els catalans van saber situar-se en el grup de cap des de la sortida, mantenint-se amb fermesa fins a travessar la línia d'arribada, en segon lloc, per darrere dels alemanys Winkel i Winkel, medalla de bronze. Els austríacs no van demostrar la mateixa finor i van ser sisens en la prova definitiva, amb el que Jordi Xammar i Nora Brugman no sols es van alçar amb l'or sinó que ho van fer amb un còmode avantatge sobre el segon calaix del podi, ocupat per Vadlau i Mähr.

Nou i extraordinari triomf de la parella catalana que posa rumb directe als propers JJOO de París, després dels subcampionats del món i d'Europa, i del tercer lloc al Princesa Sofia de Palma.

Més informació i resultats: https://sof.ffvoile.fr/