Nora Brugman i Jordi Xammar cinquens a l’Europeu de 470 a San Remo

Nora Brugman i Jordi Xammar cinquens a l’Europeu de 470 a San Remo

La parella catalana, primera tripulació espanyola a l’europeu, no va poder repetir el subcampionat de l’any passat, però enfilen la recta final cap a París 2024 amb totes les opcions.

La propera cita, al mes d’agost, el Mundial de classes olímpiques a la Haia repartirà les primeres places olímpiques nacionals.

San Remo, Itàlia,12-20 maig de 2023.- Punt i final a un altre cita internacional per la nova classe 470 mixt que competirà als JJOO de París, en un marc extraordinari com es la ciutat costanera del Mediterrani, a pocs quilòmetres de Mònaco i la frontera francesa.

Al Club Nàutic de San Remo s’ha dut a terme l’europeu de 470 mixt amb la participació de 65 tripulacions, provinents de 18 països europeus als que s’han sumat d’altres provinents d’altres tres continents: Àsia, Oceania i Amèrica.

Amb un sol dia en que les condicions meteorològiques no varen permetre dur a terme cap prova, la resta de dies de competició van permetre finalitzar l’europeu amb 11 proves en total, més la “medal race”.  

Jordi Xammar (RCNB) i Nora Brugman, regatista del CV Blanes, cinquens, han estat el millor equip nacional, seguits de Silvia Mas i Nicolás Rodríguez, novens en la classificació open i vuitens europeus.

La Medal Race, regata en la qual només participen els deu millors del campionat, es perfilava amb una prova més tàctica que tècnica, en la qual les tripulacions de cap havien de mantenir sota control als seus contrincants per a no abaixar-se del podi. Xammar i Brugman partien des de la quarta posició amb opcions d'aconseguir medalla, però per a això havien d'acabar per davant de diverses tripulacions. Des de l'inici de la regata, els principals aspirants a la victòria han navegat junts en la part mitjana de la flota. Per contra, els equips que per números no podien pujar fins a llocs de podi han aprofitat la Medal Race per a mostrar la seva millor versió.

Amb la cinquena plaça de Xammar/Brugman, Espanya finalitza el Campionat d'Europa i enfila la recta final de la preparació per als JJOO amb el proper mundial de classes olímpiques que es disputarà aquest mes d'agost a la Haia i en el qual es repartiran les primeres places de país per a estar Paris 2024. En concret, a la Haia es classificaran fins a vuit països, sense comptar a França, de la classe 470. Per tant, els números d'Espanya són encoratjadors per a aconseguir l'objectiu principal d'aquesta campanya, que és segellar el bitllet als Jocs.

Mes informació i classificacions: https://2023europeans.470.org/en/default/races/race