Nora Brugman, campiona del món de 470 a Palma.

Nora Brugman, campiona del món de 470 a Palma.

A la tercera la vençuda. Després de ser dos anys seguits subcampions del món, la parella catalana, Nora Brugman (CVB) i Jordi Xammar (RCNB) es proclamen campions del món a la badia de Palma.

La regatista del Club de Vela Blanes viu un somni a cinc mesos del JJOO de País.

C.N.Arenal, 24 febrer-3 març de 2024.- A la tercera va la vençuda. Tres anys li ha costat a la tripulació catalana formada per Jordi Xammar i Nora Brugman, alçar-se amb el títol de campions del món. Van estar a punt en 2022 i 2023 amb dues plates, però finalment ha estat enguany quan s'ha materialitzat el somni.

Més de 60 tripulacions de fins a 26 nacionalitats es van reunir al Club Nàutic S’Arenal per disputar el Campionat del Món de 470. Els millors regatistes de la classe mixta que competiran a les properes olimpíades de París aquest estiu es van reunir a la badia de Palma per disputar aquest mundial durant cinc dies de competició i 11 proves disputades.

Els catalans Jordi i Nora (únics espanyols de les 61 tripulacions) van esperar i aprofitar el seu moment. Després d'un inici de setmana dominat per les esquadres japoneses amb brises lleugeres, i l'avís dels alemanys Simon Diesch i Anna Markfort quan la intensitat va pujar a 13-14 nusos, els espanyols es van mantenir en tot moment a l'aguait, i van aprofitar quan el vent va pujar a 18-20 nusos per a assaltar el lideratge en el moment just. Subcampions del món en 2022 i 2023, Jord Xammar i Nora Brugman van aconseguir l’or mundial i són una ferma candidatura a medalla olímpica.

La tripulació espanyola arribava diumenge a la Medal Race en primera posició, a 11 punts dels seus perseguidors, la qual cosa els feia dependre només de si mateixos per a aconseguir el títol. Finalment la meteorologia  no va permetre a les deu millors parelles sortir a navegar.

Primer es va ajornar i després de diverses hores d'espera, es confirmava l'anul·lació de la Medal Race per fortes ratxes de vent (més de 24 nusos de mitjana) i onatge. Nora i Jordi es convertien en els campions del món amb 56 punts, seguits de la parella britànica Heathcote i Bruge a 67 punts i el conjunt japonès de Okada i Yoshioka, campions del món l'any passat, amb 72 punts.

La regatista del Club de Vela Blanes, Nora Brugman, que va fer les seves primeres passes navegant al nostre club, viu un somni que de ben segur s’acomplirà d’aquí uns mesos amb la seva participació als JJOO de París.

Orgullosos de la nostra regatista!

Més informació: https://2024worlds.470.org/en/default/races/race