L’Equip de regates de la classe optimist debuta al CN L’Escala després de l’estiu.

L’Equip de regates de la classe optimist debuta al CN L’Escala després de l’estiu.

Brisa Piguillem, Tessa Aguirre, Ibai Ibarguren i Max Piguillem participen a la 22ª edició de la Atena Regata

CN L’Escala, 2 i 3 de setembre de 2023.- Acabat l’estiu comencen les competicions al circuit de regates de la FCV i ho ha fet, com cada any, al CN l’Escala amb la XII Atena Regata per a la classe optimist.

Quasi mig centenar de regatistes infantils provinents de vuit clubs (Cambrils, Masnou, Escala,  CBCV/CV Palamós, Arenys de Mar, Estartit, Blanes i CN Hondarribia del país basc) han participat d’aquesta regata que ha completat sis proves durant el cap de setmana. Dissabte es varen completar quatre mànegues i dues diumenge, cosa que va permetre un descart.

En aquesta edició 2023, han participat quatre regatistes del Club de Vela Blanes, que han iniciat a l’Alt Empordà el circuit català de regates de la temporada 2023/2024. Dos dies de competició marcats per unes complicades condicions de vent. Amb ratxes constants de vents molt variables de direcció que anaven de nord a llevant i amb intensitats canviants que van anar dels 20 nusos de màxima als 3 nusos de mínima que varen fer molt complicada la navegació.

Els regatistes blanencs han corregut sort dispar, essent Max Piguillem (30è) el millor classificat. Un fora de línia i una bandera negra varen condicionar molt al blanenc. Tessa Aguirre (34ª) va ser la primera regatista femenina classificada, del club, que va completar totes les proves aconseguint com a millor posició un vintè lloc a la cinquena prova. Brisa Piguillem (35ª) va travessar la línia d’arribada darrere la seva companya i també va obtenir la seva millor posició en la penúltima de les proves. Finalment, Ibai Ibarguren (41è) va completar totes les proves i va aconseguir el seu millor lloc en l'última prova de diumenge.

Més informació:  https://nauticescala.com/activitats-costa-brava/2023-atena-regata-vela-lleugera/