Laura Cabezas subcampiona del món de Raceboard a Hongria

Spartacus Sailing Club, Balatonföldvár, Hongria, 23-28 maig de 2022.-  El passat dissabte 28 va finalitzar el Mundial de Reaceboard a Balatonföldvar amb el lliurament de premis. Prop d’una seixantena de regatistes de fins a 12 nacionalitats es varen donar cita al llac Bsalaton, situat a Hongria, a uns 80 quilòmetres al sud-oest de Budapest.

Després de la jornada de descans del divendres, dissabte va finalitzar el Campionat del Món de Raceboard amb tres proves, completant 12 en total i permetent així 2 descarts. L’eslovac Patrik Pollak va guanyar 9 de las 12 proves i es va portar el títol mundial per davant del txec Petr Kucera. En aquesta darrera jornada i després de la tempesta nocturna de dissabte, el dia es va aixecar amb pluja però sense vent. Finalment  cap a les 11 del matí el vent es va estabilitzar i es varen disputar les darreres proves amb un Pollak que no va donar opcions. En categoria femenina la txeca Jana Slívová, ex-campiona del món, al igual que el cas de Pollak, va ser líder del campionat durant tota la competició, situant-se 13ena de la general.

La regatista Laura Cabezas (39ena) es va convertir en la segona regatista femenina i en conseqüència es va fer amb el subcampionat del món. Laura, que va anar millorant a mesura que avançava el campionat, va disputar 4 proves el primer dia, amb vents de 9 a 15 nusos. Dimecres va finalitzar la única prova en disputa, abans de que aparegués la tempesta i amb unes condicions molt dures després d’anular una primera prova per manca de vent. Les dues últimes proves de les quatre disputades dijous varen servir a Laura per anar posicionant-se en segon lloc i mirar de distanciar-se de la francesa Morgane Dubois. A la darrera prova de dijous Laura va fer un meritori 14è lloc del total de 59 regatistes. Un vent que amb prou feines arribava a 5 nusos va impedir fer cap prova divendres deixant per dissabte un interessant duel entre ambdues regatistes. Finalment les tres proves de dissabte van portar a Laura fins al segon lloc del podi, convertint a la regatista del Club de Vela Blanes en Sots-Campiona del Món.