Èxit organitzatiu i de participació en les XIX Jornades tècniques de l'ACPET al CVB

Èxit organitzatiu i de participació en les XIX Jornades tècniques de l'ACPET al CVB

El Club de Vela Blanes ha estat l'amfitrió d'aquestes jornades, que enguany celebren el 40è aniversari de l'associació constituïda l'any 1983

Més de 200 participants, entre els quals s'hi inclouen representants dels ports esportius i turístics d'arreu del país, així com de diverses institucions i empreses relacionades amb el sector han participat de l'encontre.

Blanes, 18 i 19 de maig de 2023.- Blanes es va convertir la passada setmana en la capital catalana dels Ports Esportius i Turístics amb les XIX Jornades Tècniques de l'ACPET, que han coincidit enguany amb la celebració del 40è aniversari de l'entitat. Seguint l'ordre itinerant de les tres zones, aquest 2023 li ha tocat el torn a un dels ports de la Zona Costa Brava l'organització d'aquesta trobada. L'escenari escollit ha estat Blanes, i per aquest motiu l'amfitrió ha estat el Club de Vela Blanes.

A banda de tractar a través de les variades ponències que s'han preparat, temes d'interès del sector, les jornades són una oportunitat per retrobar-se representants dels ports esportius i turístics d'arreu de Catalunya. L'objectiu és compartir coneixements i experiències que puguin enriquir i millorar aquestes instal·lacions repartides arreu del litoral català.

Dijous va començar la trobada, amb els parlaments inaugurals, que va finalitzar divendres amb 200 participants d'arreu del país. Durant dos dies i organitzades per l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) i el Club de Vela Blanes com amfitrió, han comptat amb el suport de Ports de la Generalitat de Catalunya i han estat dutes a terme a l'Hotel Beverly Park de Blanes

L'acte inaugural va estar encapçalat pel president de Ports de Catalunya (ACPET), Albert Bertran, i el president del Club de Vela Blanes, Joan Balaguer. Amb ells, l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va tancar els parlaments de benvinguda. També les jornades varen comptar amb la participació del director gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas, així com d'altres representants de l'entitat.

La sessió de dijous matí, va estar centrada en el tema de motos aquàtiques als ports esportius, així com la gestió dels camps de boies, i la gestió mediambiental a les Illes Balears. La sessió matinal va tancar amb una taula rodona on es va debatre el present i futur de la Nàutica d'Esbarjo. A la tarda es va parlar de la 37a America's Cup Barcelona 2024, dels Sistemes d'Estalvi Energètic d'EFICIENCIC als Ports de Catalunya, així com d'ICOMIA, la indústria nàutica internacional i la descarbonització.

En l'actualitat, el 90% dels ports esportius i turístics de Catalunya formen part de l'ACPET, amb un total de 46 integrants.

Les XIX Jornades Tècniques de Ports Esportius i Turístics es van tancar divendres amb una nova intervenció del president d'ACPET, Albert Bertran, així com de Marc Sanglàs, secretari de Mobilitat i Infraestructures i president de Ports de la Generalitat. Amb foto de família i visita a les instal·lacions del Club de Vela Blanes, amb un dinar de cloenda, van finalitzar unes jornades que han estat marcades per l'alt índex participatiu i l'excel·lent organització.