Èxit de la 1a Trobada de Vela Llatina organitzada pel Club de Vela Blanes i l'Assoc. Vela Llatina La Cala.

Èxit de la 1a Trobada de Vela Llatina organitzada pel Club de Vela Blanes i l'Assoc. Vela Llatina La Cala.

El Quetx de Badalona, el llaüt Sant Ramón i el llaüt Sant Pau, entre d'altres, varen ser l'atracció de la concentració que va gaudir d'una fideuà popular amb sobretaula, rom cremat i cançons marineres de Josep Andújar Pérez.

A la tarda i previ al sopar, es va donar pas a la xerrada de Christian Pétron, director de fotografia de diverses pel·lícules de Luc Besson i que va està sota les ordres de James Cameron a la pel·lícula Titànic.

Club de Vela Blanes, 30 de setembre de 2023.- Amb motiu dels 80 anys de la nostra entitat, aquest passat 30 de setembre, el Club de Vela Blanes va organitzar una jornada molt especial i festiva.

Amb el suport de l'Associació Vela Llatina La Cala (l'Atmella de Mar) el club va organitzar la 1a Trobada de Vela Llatina a Blanes, amb la presència entre altres embarcacions del "Quetx Ciutat de Badalona" (1929), el llaüt "Sant Ramón" (1904) o el llaüt "Sant Pau" (rèplica del Saint Pierre, un sardinal de l'any 1909). Aquestes embarcacions, de principis del segle XX, i d'altres varen fer una navegada d'un parell d'hores per la badia de Blanes i és poder contemplar amarrades al nostre club. L'anècdota la va donar una de les convidades a navegar amb el Quetx Ciutat de Badalona que amb més de cent anys va complir un dels seus somnis: navegar a vela en una embarcació d’aquestes característiques.

Amb un dinar popular i l'elaboració d'un cremat es va iniciar la sobretaula amenitzada pel periodista i cantautor reconegut artísticament com a «Sé». Josep Andújar i Pérez (Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà, 30 de març de 1955) ha desenvolupat una carrera en solitari amb havaneres i cançons pròpies «plenes de poesia, amistat i sabor mariner». Com a folklorista musical ha recuperat cançons de tradició oral. Es dona la circumstància que durant un parell d'anys va estar al capdavant de l'emissora de ràdio de Blanes, Ràdio Marina.

La jornada va finalitzar la tarda-nit de dissabte amb la xerrada-sopar de Christian Pétron, bussejador de l'armada francesa i director de fotografia que ha participat en pel·lícules com "El Gran Azul" i "Atlantis" de Luc Besson. A més ha participat en les campanyes d'exploració de les restes del Titànic. Pétron va parlar de la seva experiència amb Cameron quan va baixar a fotografiar les restes del Titànic i va fer una breu explicació de les possibles causes de la deflagració del submergible Titan aquest passat estiu. Amb el sopar posterior es va donar per tancada aquesta jornada inclosa dins els actes del 80è aniversari del Club de Vela Blanes.