El CVB revalida la Bandera Blava de qualitat mediambiental.

El CVB revalida la Bandera Blava de qualitat mediambiental.

El reconeixement internacional que s’atorga les platges i els ports esportius aquest 2022 tornaran a onejar al Club de Vela Blanes

Club Vela Blanes, 13 de maig de 2022. Les principals zones de bany de Blanes ja fa dècades que any rere any renoven un preuat guardó que certifica l’excel·lent qualitat mediambiental de les seves platges, tant pel que fa a la sorra com als serveis que s’hi ofereixen. Es tracta d’un programa de reconegut prestigi mundial per a milions de persones a tot el món: la ‘Bandera Blava’.

Opera sota els auspicis de la Fundació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), amb seu central a Copenhaguen (Dinamarca), i per optar a aquest prestigiat premi, s’han de complir i mantenir una sèrie d’estrictes criteris ambientals, educatius i relacionats amb la seguretat, accessoris i serveis. L’estiu d’aquest 2022, les tres principals zones de bany de Blanes que cada any han vist onejar la Bandera Blava de qualitat mediambiental tornaran a fer-ho. Per això, el preuat guardó es podrà tornar a lluir de nou a les platges de Cala Bona, Blanes Centre i S’Abanell.

Les instal·lacions del Club de Vela Blanes també han revalidat el respectiu guardó, un reconeixement que, igual que les platges del municipi, ha anat aconseguint any rere any. La importància del guardó es multiplica, si tenim present que de les 119 banderes atorgades a Catalunya, només 22 pertanyen a Ports Esportius.

El guardó està reconegut a escala internacional, i s’atorga en 47 països. No tan sols valora la qualitat ambiental i la seva gestió. També té en compte la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental