XVI Copa RANC Catalunya

XVI Copa RANC Catalunya

El WAIKIKI de Jordi Vilar segon classificat al Grup-RI3.

CN Arenys de Mar, 1 i 2 de Novembre.- El Club Nàutic Arenys de Mar, ha tornat a acollir una de les grans festes de la vela catalana de creuer. Amb el sistema RI, enguany la competició ha estrenat nous grups de classificació: grups Promoció, Clàssics, Tripulació Reduïda i Sport Boat. També hi ha hagut classificació ORC. Finalment els grups sport boat i clàssics no es van constituir per falta d'inscrits.

Al Grup promoció, una de les novetats més importants aquest 2014, s'han instaurat unes estrictes normes per conservar la filosofia amateur dels seus participants, competint armadors que volen iniciar-se en les regates amb velers de qualsevol tipologia i edat. Pel que fa al Grup Clàssics, també novetat enguany, aquest ha aglutinat els velers més veterans (velers de sèrie anteriors a 1989). El Grup Sport Boat, que està instaurant-se amb força a França ofereix l'oportunitat de navegar en flota a l'ampli ventall de monotips (Platu 25, First Class 8, Surprise, Tofinou, Melges 24 o J80) esportius de menys de 9 metres.

El WAIKIKI del Club de Vela Blanes va participar a la categoria RI3, i va aconseguir situar-se a la classificació general conjunta i segon dins la seva categoria. Jordi Vliar amb la seva embarcació va aconseguir la jornada de dissabte situar-se en primer lloc del seu grup després de finalitzar el recorregut barlovent-sotavent amb molt poc vent. La jornada de diumenge, amb un garbí de 10-12 nusos que va pujar fins els 16 l'embarcació del CVB va finalitzar les dues proves programades un barlovent-sotavent i una regata costanera (Arenys-Mataró-Blanes) que va ser escurçada. Finalment, el Waikiki amb un 1er, un 4rt i un 3er lloc es va alçar fins el 2n lloc del seu grup.