Una delegació turca del Ministeri de Medi Ambient visita les instal·lacions del CVB

Una delegació turca del Ministeri de Medi Ambient visita les instal·lacions del CVB

La delegació encapçalada pel Director General Adjunt del Ministre, Mr. Recep Akdeniz, i el gerent del ministeri, Mr. Meryem Arslan, va estar acompanyada per Anna Suárez, Tècnic de Qualitat i Medi Ambient de la Zona Portuària Nord i del Gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas.

Club Vela Blanes, 26 de gener de 2014.- Aquest passat dijous, i després de visitar la zona portuària (sector pesquer), una delegació del Ministeri de Medi Ambient de Turquia, encapçalada pel Director General Adjunt del Ministre, MR. Recep Akdeniz, i el gerent del ministeri, Mr. Meryem Arslan, així com un nombrós grup de tècnics i experts del país del la UE, i el representant de SWECO (una de les majors empreses europees de consultoria en enginyeria, activa en els camps de la construcció, arquitectura en enginyeria ambiental, amb presència a Suècia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca, Països Baixos, Alemanya, Regne Unit o la pròpia Turquia entre d'altres), varen visitar les instal·lacions del Club Vela Blanes, acompanyats del gerent del Club, Sr. Héctor Espadas i de Anna Suárez, Tècnic de Qualitat i Medi Ambient de la Zona Portuària Nord. A la visita es varen sumar també El Director tècnic de l'Àrea Esportiva, contramestre i Marineria del Club.

La visita, s'emmarca en tot un seguit d'actuacions que SWECO està portant a terme sota directrius de la UE. Un projecte, en concret, finançat d per la Comunitat Europea sobre residus generats per bucs, descàrregues il·legals i ús de detergents i dispersants en el transport marítim. Degut a la importància dels ports esportius i pesquers a Turquia, a la majoria dels casos, situats a prop de reserves naturals, existeix un interès molt especial en pràctiques ambientals. Donat que s'ha de treballar en la preparació de plans de gestió de residus portuaris, notificació i recepció d'aquest residus, així com la aplicació de "Targetes Blaves" en ports esportius de Turquia, la delegació es va desplaçar a les nostres instal·lacions, una de les més modernes de tot el territori català per tractar i contemplar sobre el terreny les bones pràctiques ambientals de la nostra institució, les mesures a prendre en cas de contaminació accidental de les aigües (vessaments) i la pròpia recepció de residus.