Un 40è Vila de Blanes en família

Un 40è Vila de Blanes en família

El iot LONE (CN Port d’Aro) de Ramón Garriga es fa amb la victòria final de la 40ena edició després d’una emocionant jornada que es va decidir una vegada compensats els temps.

En l’edició d’enguany el guanyador s’ha dut un pernil del patrocinador de la regata GASTRONOMIC GRUP (productes selectes El Tall) i tota la flota va gaudir dissabte de la xerrada del regatista oceànic Aleix Gelabert.

Club Vela Blanes, 5-6 de Juny de 2021.- Atípica edició en tots els sentits, aquesta regata de la classe creuer, puntuable per la Copa Catalana Zona Centre: primer per les dates en que s’ha dut a terme i després pel canvi en els recorreguts (consensuats per tota la flota).

Un cap de setmana amb una meteorologia fantàstica amb vents de 12-15 nusos de mitja; amb vents de llevant dissabte, i xaloc i migjorn diumenge, van acompanyar les 6 tripulacions participants a la regata, que s’hauria d’haver dut a terme el mes de març i que la pandèmia de la COVID-19 va “fer traslladar” al juny.

BEAGLE, KORRIGAN, AINUR, ALEPH i RONDALLA, tots del Club Vela Blanes, varen acompanyar l’embarcació LONE II de Ramón Garriga (CN Port d’Aro) en aquesta regata, més en família que mai, que aquest 2021 ha dut a terme dos recorreguts costaners (enguany els recorreguts més tècnics dels “bastons” han quedat descartats) entre Lloret de Mar, Malgrat de Mar i Blanes, de 12 i 14,5 milles nàutiques respectivament, que han estat, juntament amb les dates de la celebració, una de les novetats respecte a d’altres edicions.

Dissabte el BEAGLE de Roger Ferrer s’imposava al LONE per només 1 minut i 24 segons una vegada compensats els temps de la prova, que havien donat la victòria en temps real al KORRIGAN de Joan Balaguer. Tot estava per decidir diumenge amb les proves de barlovent/sotavent que varen ser substituïdes per un altre travessa de 14,5 milles, una vegada consensuat aquest canvi a la reunió de patrons. En aquesta segona prova, el LONE es va fer amb la victòria amb només 26 segons de diferencia (temps corregits) amb el KORRIGAN. Essent 3er el BEAGLE. Així amb un 2n i un 1er lloc l’embarcació empordanesa es feia amb la victòria final, completant el podi el BEAGLE i el KORRIGAN.

En aquesta edició, i dins els actes programats de la regata, es va poder gaudir dissabte a la tarda de la xerrada de l’Aleix Gelabert sobre la "Vendée Globe 2020-2021". El regatista transoceànic que, per qüestions de feina, va fer la xerrada des de Finlàndia via zoom i també amb streaming, va exposar les línies bàsiques que han caracteritzat l’edició d’enguany de la regata volta al món en solitari, sense escales i sense assistència.

 Classificacions e informació: https://www.cvblanes.cat/ca/regates/40e-trofeu-vila-blanes-creuer-3er-memorial-amadeu-nualart