Tret de sortida del Campionat d'Espanya de Windsurf a Blanes amb proves per a totes les classes.

Tret de sortida del Campionat d'Espanya de Windsurf a Blanes amb proves per a totes les classes.

Els més de 160 windsurfistes inicien el campionat amb vents fluixos de sud que van permetre a totes les classes en competició navegar les primeres proves.

Club Vela Blanes, 28 maig de 2019.- Finalment s'ha donat el tret de sortida de la competició i les 7 classes en el campionat han iniciat les proves. Un primer contacte amb el camp de regates que ha servit per anar situant les peces al tauler. Cap a les dues de la tarda s'han iniciat les proves que han finalitzat pasades les 19:00, moment en el que el vent va baixar d'intensitat.

Techno SUB-17, SUB-15 i SUB-13

Els regatistes més joves, mes de 80, han finalitzat dues mànigues. Els Sub-15 i Sub-13 varen navegar conjuntament, un al·licient pels regatistes infantils que, en minoria, es varen veure integrats en una flota més competitiva.

En SUB-17 la Federació Balear copa las tres primeres posicions de podi Nacho Baltasar (CN Ràpita), Josep Estrany (CN S'Arenal) i Joan Vilallonga també del CN Ràpita lideren la categoria. En SUB-15 las dues primeres places Billy Coll i Sergi Lafuente (Fornell y Formentera) també col·loquen als regatistes de les illes en primera posició, essent tercer el regatista del CN Sevilla Antonio Cueto. El primer regatista SUB-13 es la regatista de Melilla Aitana Duarte.

Techno Plus

En aquesta classe, amb 17 regatistes, els valencians Víctor Ruiz i Pol Sauer del Club Windsurfing Hispano Francés juntament amb el català Mauro Gascón del CM Torredembarra es situen en les primeres posicions amb només una prova disputada.

Raceboard

Una de las flotes mes nombroses, va aconseguir finalitzar una prova en l'inici del campionat on el domini andalús ja es deixa entreveure. Els sènior Carracedo del CN Seviila i Francisco Manchón de Puerto Sherry ja s'han situat a les primeres posicions, i malgrat encara, amb una sola prova, i es aviat per fer pronòstics, es més que segura la seva lluita pels primers llocs al final del Campionat.  

RS:Women, RS:X Men y RS:X 8.5

A la classe RS:X totes l4es categories varen completar 2 proves. Blanca Manchón, la favorita en categoria femenina i flamant representant olímpica de les properes olimpíades de Tokio ha deixat ja clares les seves intencions des d'un primer moment, i es la clara favorita per a la victòria final. Mes renyida es presenta la categoria masculina, malgrat encara es aviat per a tots els participants que varen completar només una sola regata. De moment l'andalús Juan Manuel Moreno encapçala la classificació. Finalment en RS:X 8.5 amb dues proves ja disputades situen al regatista Guillem Segu del Club Nàutic Salou en primera posició seguit del balear del RCN Palma Gabriel Lladó.

S'espera en els propers dies un augment del vent que possibiliti completar la totalitat de les proves. Cal recordar que amb dues proves finalitzades a cada classe, el Campionat d'Espanya ja seria vàlid.