Torna a arrencar l’Esport Blau Escolar de setembre a novembre.

Torna a arrencar l’Esport Blau Escolar de setembre a novembre.

175 alumnes de quatre centres de primària de Blanes “tornaran a portar els pupitres a mar” un cop per setmana.

Les escoles Pare Manyanet, Joaquim Ruyra, Quatre Vents i Pinya de Rosa reprenen l’Esport Blau Escolar durant deu sessions de dues hores.

Club Vela Blanes, setembre de 2023.- Amb l’inici del curs escolar, el Club de Vela Blanes deixa els casals d’estiu i es posa mans a l’obra amb la vela escolar. Tal com ja porta fent els darrers anys (des de el curs escolar 2019/2020) l’entitat tornarà a dur a terme activitat esportiva durant la setmana amb les escoles de primària de la vila. A banda de l’activitat de l’INS Serrallarga de la Vela i de la vela accessible amb el Club Esportiu El Vilar (Aspronis) el club inicia el nou curs escolar 2023-2024 amb l’Esport Blau que finalitzarà el maig del 2024.

En aquesta primera etapa de setembre a mitjan novembre, 175 alumnes de quatre centres de primària de Blanes “tornaran a portar els pupitres a mar” un cop per setmana. Les escoles Pare Manyanet, Joaquim Ruyra, Quatre Vents i Pinya de Rosa reprendran l’Esport Blau Escolar durant deu sessions de dues hores en jornades de matí o tarda depenent de l’escola.

La resta de totes les escoles de primària de la població ho faran a partir del mes de març.

L’Esport Blau Escolar és un dels programes d’esport escolar de la Generalitat de Catalunya, que desenvolupa la Federació Catalana de Vela, conjuntament amb la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, del Departament de la Presidència i el Departament d’Educació. El programa combina educació i esport i proposa una activitat, de formació poliesportiva en esports de la vela i en el medi marí, a l’alumnat de 5è de primària (10-11 anys) de comarques costaneres, en el marc curricular de l’àrea d’Educació Física, amb un tractament interdisciplinari.