Tito Moure i Stephane Azzoni guanyen la 51 Guíxols Medes 2022 amb l'SMERIT

El iot del Club de Vela Blanes s'imposa a la categoria A DOS en temps real i temps compensat

Club Nàutic Sant Feliu, 1-2 d'octubre de 2022.- El club empordanès ha acollit aquest passat cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre la 51a Guíxols Medes, la regata organitzada ininterrompudament més antiga de Catalunya que ha comptat amb 17 vaixells participants en les classes Solitaris, A Dos i Altura.

La complicada situació meteorològica va retardar l'inici de la regata i va propiciar un canvi de recorregut, que finalment. Les 75 milles originals es varen reduir a unes 56. El recorregut en origen que feia voltar les illes Medes, va voltar la boia ODAS a Begur.

Regata de Creuer ORC que és puntuable pel Campionat de Catalunya d'aquestes classes va prendre la sortida dissabte amb vents fluixos de 6/8 nusos de garbí que van pujar al llarg del recorregut, una vegada presa la sortida, amb una mar plana sense onada, que feia molt planera i divertida la navegació. La cosa es va anar complicant una vegada virada la boia davant de Begur, moment en què va aparèixer onada i es va arribar als 16/17 nusos. L'arribada final a Sant Feliu, propera al port, va estar també complicada

En Solitaris, amb dos vaixells participants, es va imposar l'embarcació XPRESS del Club Nàutic Arenys de Mar. En classe A Dos, amb cinc embarcacions participants, la victòria va ser pel vaixell SMERIT del Club de Vela Blanes, amb Tito Moure i Stephane Azzoni que varen ser els primers en temps real i compensat. En Altura, amb deu vaixells participants, el primer lloc a podi va ser per l'ENJOLIT del Club Nàutic Costa Brava – Club Vela Palamós.