SMERIT segon en temps real a les 300 milles de Moraira A3

SMERIT segon en temps real a les 300 milles de Moraira A3

Tito Moure, Sttephane Azzoni i Àlex Pella un dels millors navegants oceànics, primer i únic català a guanyar una regata transoceànica en solitari, arriben segons a meta a la XX Regata 300 MILLAS DE MORAIRA “Trofeo GREFUSA”.

20 anys després de la primera edició, el iot blanenc va completar les 300 milles entre illes en poc més de 57 hores.

Club Nàutic Morairaa, 28 abril-2 de Maig de 2021.- Ja han transcorregut 20 anys des d’aquell gener de 2002 en que 14 equips de 3 tripulants participessin a la I Edició d’aquesta regata de Altura de 300 milles de recorregut (Moraira-Eivissa-Formentera-Illa Grosa-Moraira). Una regata que al llarg dels anys s’ha caracteritzat per unes dures condicions meteorològiques i bons premis en metàl·lic. Enguany no havia de ser diferent i la regata s’ha convertit en un bonic duel molt tècnic on els iots del RCR de Cartagena TENTONTÚ i CARMEN-ELITE SAILS,  han ocupat la part alta del podi acompanyats per l’alacantí del CN Santa Pola, DESPELOTE, una vegada aplicada la compensació de temps segon ràting.

La regata molt tàctica des d’un primer moment degut a les condicions de vent, molt difícils en el primer tram del recorregut fins l’Illa de Tabarca, tot i que mica en mica es mostrava molt capritxós però benèvol en intensitat a mesura que avançava cap a Eivissa. Va permetre llavors, un tram de popa força ràpid i amb rumb directe fins superar la “Peñeta del Moro”. Superada la població de Gandia, les tripulacions varen encetar un treball extra fins a finalitzar el recorregut.

El iot BRUJO del RCN de València, d’Alberto Castro, travessava la línia d’arribada en primer lloc divendres 30 quan passaven 20 minuts de les set de la tarda, i després de completar el recorregut de 300 milles nàutiques en poc més de 55 hores. Dues hores després el iot del Club Vela Blanes SMERIT (10è) de Tito Moure, amb Stephane Azzoni i amb un convidat de luxe, Àlex Pella, creuava la línia d’arribada.

Segon de quatre germans, tots professionals de la vela esportiva, Àlex ha estat el primer i únic català en guanyar una regata transoceànica en solitari: la Ruta del Rom.  El 26 de gener de 2017, va fer història de nou en batre, juntament amb la resta de l'equip, el rècord de velocitat absolut de volta al món a vela, conegut com a Trofeu Julio Verne, a bord del sofisticat Maxi-Trimarán IDEC Sport, circumnavegant el planeta en quaranta dies, vint-i-tres hores, trenta minuts i trenta segons.

Classificacions e informació: http://cnmoraira.com/2020/11/25/xx-300-millas-de-moraira-trofeo-grefusa/