SMERIT i KORRIGAN primer i tercer a la 21ena edició de La Dragonera

Nou èxit dels creuers del Club Vela Blanes: els germans Moure i la parella Balaguer/Vilar “col·loquen al podi els seus iots” després de completar un recorregut escurçat degut a un cap de setmana de forts vents que van arribar als 40 nusos a la zona de Begur.

L’SMERIT dels germans Moure, va ser també campió en temps real ORC.

Club Nàutic Balís, 8-9 de Maig de 2021.- L’edició de La Dragonera d’aquest 2021 celebrada entre aquest dissabte dia 8 i diumenge 9 ha tingut un elevat nivell de participació. Aquesta participació ha mostrat les ganes de navegar que tenien els regatistes després que l’any passat la competició s’hagués de suspendre a causa de la Covid-19. La principal novetat d’enguany ha estat el canvi de dates i recorregut de la regata.

La regata que es va poder seguir al seu pas per Blanes, on estava disputant-se el trofeu Primavera de windsurf amb 70 taules, s’ha caracteritzat per l’alt nivell de participació. Fins a 32 embarcacions varen prendre la sortida en els grups RI amb tripulació i els grups ORC. El fet de que un dels grups en competició tinguessin com a punt de virada, la balisa meteorològica de Blanes, ha permès contemplar un bonic espectacle.

Competició puntuable pel Campionat de Catalunya de creuers d’altura i reduïdes i per la Copa Catalana de regates costaneres, la prova es va disputar amb unes condicions meteorològiques variants. Les embarcacions van sortir a les 10h de dissabte amb un vent de sud-oest amb intensitat de 5-6 nusos. Al llarg de la jornada el vent va pujar d’intensitat, però a la caiguda del sol es van patir també encalimades. Ha estat una regata on les 20 embarcacions que han fet el recorregut llarg fins a Palamós i les 12 que han optat pel recorregut curt fins a Blanes han hagut de lluitar la posició disputant una regata molt estratègica. El recorregut llarg de La Dragonera estava programat per fer-lo enguany fins a Begur, amb un recorregut total de 115 milles, però a causa de la previsió meteorològica a aquesta zona amb puntes de 40 nusos, el comitè organitzador de la regata va decidir divendres escurçar-la fins a la Llosa de Palamós.

Les dues embarcacions del CV Blanes, SMERIT amb Tito i Cèsar Moure es varen fer amb la victòria final tant en temps real com en compensat. Així doncs es va alçar al primer lloc del podi per recollir el trofeu com a Campió d’aquesta 21ena edició a la classe ORC A2. Per la seva banda el KORRIGAN 4, amb Joan Balaguer i Jordi Vilar varen aconseguir el tercer lloc després de completar les 67 milles nàutiques de la regata llarga, una vegada escurçada.