Smerit i korrigan 4, primer i segon a la XXIII Regata La Petrolera

Les embarcacions de Tito moure i Joan Balaguer aconsegueixen el triomf final de la regata puntuable pel Campionat d'Espanya d'Altura i Puntuable per la Copa d'Espanya i Campionat de Catalunya de Solitaris i A Dos

C.N.Garraf, 17-19 de març de 2023.- Una dotzena d'embarcacions es varen donar cita en una nova edició de la regata La Petrolera que organitza el Club Nàutic Garraf. Repartits en tres categories (solitaris, a dos i tripulació) les embarcacions varen prendre la sortida trenta minuts després de l'hora prevista per completar les 80 milles aproximadament establertes al recorregut. Un recorregut que va començar amb balisa de desmarcatge i amb 12 nusos de vent.

Dues varen ser les embarcacions del Club de Vela Blanes que van competir i finalitzar la prova en aquesta regata a la classe A2: SMERIT (1r) de Tito Moure amb Toni del Rio, i el KORRIGAN (2n) de Joan Balaguer amb Àlex Fernàndez. Cinc iots en aquesta classe, dels deu inscrits, varen completar el recorregut total de la prova puntuable pel Campionat d'Espanya d'Altura i per la Copa d'Espanya, així com pel Campionat de Catalunya de Solitaris i A Dos, que arriba a la seva vint-i-tresena edició.

SMERIT i KORRIGAN de seguida varen posar fil a l'agulla i l'embarcació de Joan Balaguer va passar primer la boia de desmarcatge, amb deu nusos de vent, per posar rumb a La Petrolera. Una empopada que va acompanyar la flota, amb un vent que a poc a poc anava baixant d'intensitat, va portar les embarcacions a La Petrolera (Plataforma Casablanca). SMERIT, aquesta vegada, va passar primer, seguit del KORRIGAN i rere d'ells el BANDIDO, aquest darrer del grup de tripulació representat al club organitzador. La tornada a Garraf, tota una epopeia. Una cenyida que només els vaixells que van navegar més a mar varen "gaudir", ja que el vent era de més intensitat i els va afavorir davant aquells que varen agafar el bordo de terra. Les últimes 6 milles varen ser tot un patiment. Quasi tres hores per completar-les!

Finalment i amb una bon avantatge que els hi va servir per compensar temps finals l'SMERIT es va proclamar guanyador en temps real i compensat, seguit del KORRIGAN.