SMERIT de Tito Moure tercer al Trofeu S.M. LA REINA al RCNV

El iot blanenc, primer en temps real de la prova, finalitza aquesta vint-i-cinquena edició del trofeu després d’invertir poc més de 24 hores en completar la regata offshore de més de 150 milles.

Finalment 14 embarcacions varen aconseguir finalitzar la prova que surt de València per voltar les illes d’Eivissa i Formentera i tornar al RCNV

RCNV, 23-25 DE juny de 2023.- El Real Club Nàutic de València (RCNV) està celebrant el “XXIV Trofeu S. M. La Reina – Regata Homenatge a l'Armada – XXXV Copa Almirall Sánchez-Barcaíztegui” dels dies 22 de juny al 2 de juliol. Per a l'edició d’aquest 2023 es va portar a terme primer una regata ORC Offshore de 220 milles per a iots ORC A DOS, entre els dies 22 al 25 de juny.

Finalment 14 embarcacions varen aconseguir finalitzar la prova dels quinze vaixells en competició. Van partir des del Real Club Nàutic de València cap a Eivissa i Formentera divendres passat. Per davant tenien una travessia de mes de 200 milles fins a tornar i completar així la prova ORC Offshore A Dos, però que es va haver de veure modificada i escurçada.

Des que la flota va partir el divendres 23 a les 14.00 hores des del camp de regates valencià, el Fandango 300 va invertir un temps de 25h02:12 per a completar exactament 158 milles. L'ajust i reducció del recorregut inicial —efectuat per seguretat dels regatistes— va significar haver de deixar És Vedrà i És Vedranell per estribord.

En segona posició va arribar a València el Computer Supercontable, de Racing Computer SL, patronejat per Rufino Cardo; i en tercera el Smerit, de Tito Moure, amb aquest a la canya.

Tito Moure va tornar a pujar al calaix aquesta vegada en tercer lloc, una vegada compensats els temps, després de completar el recorregut en 24 hores i 33 minuts. Es convertia així en el vaixell més ràpid de la flota en finalitzar la prova.

Aquesta regata és puntuable per al Circuit Mediterrani de Vela i, a més, és avantsala del pròxim Mundial de ORC A Dos. La prova d'altura és comú denominador dels respectius programes del Trofeu S. M. La Reina, així com del Trofeu de Vela Conde de Godó (Real Club Nàutic de Barcelona) i del Palmavela (Real Club Nàutic de Palma).