SMERIT de Tito Moure guanya la 5ª edició de la Blanes-Medes-Blanes.

SMERIT de Tito Moure guanya la 5ª edició de la Blanes-Medes-Blanes.

BEAGLE 4rt i KORRIGAN 5è en A DOS, completen una regata condicionada pel vent i els protocols COVID-19

Club Vela Blanes, 12 i 13 de setembre.- Aquest passat cap de setmana es va disputar la 5ena edició de la regata de la Regata Blanes-Medes-Blanes  (REGATA PUNTUABLE PEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TRIPULACIÓ REDUÏDA: SOLITARIS I A DOS) per iots de la classe creuer amb certificats ORC, també amb modalitat tripulació, amb un recorregut de 69 milles aproximadament en aigües del litoral català compreses entre els termes municipals de Blanes i Torroella de Montgrí.

L’actual situació derivada del rebrot de COVID-19 que es viu al món, l’estat espanyol i Catalunya i que ha generat l’establiment de mesures urgents, que es van succeint en funció de l’evolució constant de la situació, va obligar a l’organització a suspendre tot els actes socials: esmorzars, sopar, reunió de patrons i cerimònia de lliurament de premis que havien de portar-se a terme en aquesta edició de la Regata BMB. Així mateix les condicions meteorològiques que ja s’apuntaven un dies abans, i que pronosticaven molt poc vent, es varen complir. Aquesta poca intensitat va obligar al Comitè de Regates, després de comunicar-ho als patrons, a escurçar la prova que va passar de les 67 milles inicials a les 38,2 del recorregut Blanes-Palamós-Blanes.

Passats 16 minuts de l’horari previst per la sortida i amb un vent fluix de N-N/E que no acabava per establir-se, la flota va prendre sortida cap a la llossa de Palamós. El iot HYDRA de Oscar Chávez del C.N.EL BALIS va ser el primer en travessar la línia d’arribada passats 20 minuts de les vuit del vespre després de poc mes de vuit hores de navegació. 4 minuts més tard, ho feia l’SMERIT (1er) de Tito Moure (CV Blanes). Ambdues embarcacions, a la classe A DOS, varen mantenir un bonic duel que una vegada compensats els temps varen donar com a guanyador a l’embarcació del Club de Vela Blanes, que també es va convertir en guanyador de la general.

Un altre dels duels intensos es va donar pel tercer i quart llocs, també a la classe A Dos, en temps real. COMET@ de Lluís Blanchar i KORRIGAN de Joan Balaguer varen recórrer les quasi 40 milles del recorregut un pendent del altre en tot moment. Finalment el COMET@ del CN El Balís es va fer amb el tercer lloc, essent el KORRIGAN (5è), sobrepassat pel BEAGLE (4rt) de Roger Ferrer una vegada compensats el temps. Aquest últim, també del Club Vela Blanes va mantenir el tercer frec a frec de la regata amb el SA SAL (Joel Brosa) i BLUE OYSTER (Robert Llorach), tot i que aquests dos participaven a la categoria de solitaris.

L’últim iot en travessar la línia d’arribada, poc abans de les tres de la matinada, va ser el PICHU de Nacho Rupérez del CN El Balís