SMERIT (CVB) guanya la VI Regata Blanes-Medes-Blanes de 69 milles

SMERIT (CVB) guanya la VI Regata Blanes-Medes-Blanes de 69 milles

Tito Moure i Stephan Azzoni s’emporten el primer premi a la classe A DOS i rebem el txec de 1000€ com a guanyadors de la general conjunta d’una regata enguany patrocinada per Generali Seguros-Xavier Ayala, Ford Covesa i El Tall productes selectes.
BARAKAH de José Daniel Martín, del RCMB, guanya a la classe SOLITARIS, i el HYDRA (CN Balís) d’Oscar Chaves s’emporta els 500€ com a segon de la general. KORRIGAN 4 de Joan Balaguer completa el podi de la general i s’emporta el pernil.
La regata, que està convertint-se en una clàssica dins el calendari ARAM i, que es puntuable pel Campionat de Catalunya de Solitaris i a Dos està caracteritzant-se per les dures condicions meteorològiques i l’alt nivell competitiu entre la flota que enguany ha reunit fins a 24 iots.

 

Club Vela Blanes, 25 i 26 de setembre de 2021.- .Ni els millors guionistes haguessin signat un guió per una regata com la d’aquesta sisena edició de la Blanes-Medes-Blanes. Les 69 milles que completen el recorregut d’anada i tornada entre l’inici de la Costa Brava i l’arxipèlag de les Medes, van convertir-se en tota una epopeia digna del món clàssic.

Res feia preveure als 24 iots inscrits (9 classe solitaris, 13 classe a dos i 2 classe tripulació) que es trobarien amb una “cursa” on van viure totes les situacions imaginables: amb vent, xàfec i pluges, tempesta elèctrica i encalmades. 14 iots de la totalitat de la flota, van completar la regata.

Amb 30 minuts de retard per l’absència de vent i amb 5 nusos justets del N-NE varen prendre la sortida les embarcacions per enfilar les Medes. A l’alçada de Lloret de Mar el vent va anar en augment, cosa que prometia una regata ràpida. Fins a 16-18 nusos es van arribar a mesurar i al punt de pas obligatori a Palamós (entre llossa i far) quedava clar que la prova completaria el recorregut sencer i que no seria necessari escurçar-lo. SMERIT, HYDRA i KORRIGAN començaven a distanciar-se i a començar la seva lluita particular. Els dos primers, que varen arribar a Blanes passada la mitjanit i una vegada corregits els seus temps, després de quasi 12 hores invertides en recorre les 69 milles, només van decantar les seves posicions a podi per 47 segons.

Quasi el mateix passava en la lluita particular a la categoria de solitaris, on el Figaro de José Daniel Martín, BARAKAH, i el nou XP-38 de Joel Brosa, XPRESS, ambdós del Marítim de Barcelona definien les seves posicions de podi per poc més d’un minut de diferencia. Completant el MENUT II de Miquel Delclós i també del RCMB el calaix.

El premi dins la classe tripulació va quedar desert, el VES QUE VINC de Joan Piña, es va retirar sense finalitzar recorregut.

Vuit iots del Club de Vela Blanes varen participar a la travessa, 8 en classe A Dos i 1 en classe SOLITARIS.

SMERIT guanyador d’aquesta sisena edició va encapçalar la flota blanenca. Dins la classe a dos el Korrigan de Joan Balaguer, després de 11 hores i mitja, va aconseguir la tercera posició al grup i a la general conjunta. El BEAGLE de Roger Ferrer amb la Montse, va aconseguir el sisè lloc al seu grup i 7è de la general, després d’una sortida no gaire afortunada.

L’AINUR d’Àxel Muñoz i Anna Valls, que va patir en la sortida va dur a terme una excel·lent remuntada al igual que el Beagle. El Grand Surprise del regatista blanenc creuava la línia d’arribada passats dos quarts de les cinc de la matinada. En el seu cas va ser tota una epopeia entrar, doncs a pocs metres de creuar la línia el vent va morir i va trigar més de 30 minuts en recórrer poc més de 10 metres.

Després de l’Ainur arribava el Bavaria 36 “dels Peralta”. Pare i fill, amb el TOSSUT DOS, 9ens a la classe A Dos es situaven 12ns de la general i completaven les 69 milles amb una mica més de 18 hores.

Finalment i dins el grup d’embarcacions dobles, l’ALEPH de Narcís Busquets i PILONA de Eloy del Rio, un SOMO 23 de menys de 9 metres, es retiraven poc després de les 11 de la nit un i de matinada l’altre.

L’únic participant en la classe SOLITARIS, EL First 25.7 de Jordi Vidal, BABAU, al igual que l’Aleph, es retirava a les nou de la nit, a l’alçada de l’Estartit i enfilava el port de la població empordanesa per passar la nit.

Ambient distés en el lliurament de premis al que va assistir el president de la FCV, Xavier Torres, i el delegat territorial de la mateixa a Girona, Xavier Manresa. Tant ells com el propi president del Club, Joan Balaguer, que va participar a la prova, van posar de manifest el bon ambient creat dins el grup de regatistes de la classe creuer (el propi president del club pertany al Comitè Tècnic de Creuers de la FCV) que naveguen amb tripulacions reduïdes i que cada any augmenten com a grup, molts d’ells integrants a ARAM (Associació de Regatistes d’Altura del Mediterrani). Així mateix es va fer ressò de la importància de tenir darrere sponsors (en el cas de Blanes, enguany, Generali Seguros-Xavier Ayala, Ford Covesa o El Tall) i es va llançar sobre la taula la proposta i desig de comptar en la propera edició amb tripulacions exclusivament femenines.

 

Classificacions: https://www.cvblanes.cat/ca/regates/vi-regata-blanes-medes-blanes

Fotografies: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=clubvelablanes&set=a.4238203916215645