Rafa Rabasa en Europa, Eduardo Ferrer/Carlos de Maqua en 420 i José Luís Doreste en Finn, guanyadors absoluts al Trofeu Primavera N2

Rafa Rabasa en Europa, Eduardo Ferrer/Carlos de Maqua en 420 i José Luís Doreste en Finn, guanyadors absoluts al Trofeu Primavera N2

Nou èxit organitzatiu del CVB en el Trofeu Primavera N2, d'aquest 2018, que ha comptat amb la participació d'un centenar de regatistes repartits en les diferents classes. La regata inclosa dins els actes del 75è aniversari del Club de Vela Blanes, es el preàmbul pels regatistes de la classe Europe que, en dues setmanes, competiran a la Copa d'Espanya al nostre club.

Club Vela Blanes, 15 d'abril de 2018.- Amb el lliurament de premis del Trofeu Primavera 2018 es dona per finalitzada la competició inclosa dins dels actes del 75è aniversari del Club, i que enguany ha aplegat quasi un centenar de regatistes provinents de tota Catalunya. La regata es el preàmbul de la Copa d'Espanya que, per la classe europa, es celebrarà del 28 d'abril al 1 de maig a les instal·lacions del Club.

Després d'una jornada de dissabte en que es van dur a terme 9 proves (tres per cada classe) amb vents de nord ratxejats amb puntes de 20 nusos; la jornada dominical ha estat mes tranquil·la, amb vents de sud que en cap moment han superat els 8 nusos, i que després de migdia han anat minvant malgrat finalment han permès fer tres proves més per les classe 420, Finn i dues pels europes.

A la classe Finn, "quién tuvo retuvo". José Luís Doreste (CN Port d'Aro), ex-or olímpic al JJOO de Seul al 88, ha estat intractable i ha aconseguit el primer lloc després de 3 primers llocs de les sis proves disputades. El canari ha estat seguit de David Terol del CN Cambrils (1er classificat Màster) i Gerardo Seeliguer del RCN Barcelona (1er classificat Legend). Josep Duràn d'Aiguablava ha esta el 1er Gran Màster.

A la classe 420 domini quasi absolut del CN Balís amb Eduard Ferrer/Carlos de Màqua al capdavant del podi, seguits de David Charles e Irene Hueto. Al tercer lloc s'han situat els germans Lucas i Teo Parés. La primera tripulació femenina ha estat la formada per les regatistes del RCN Tarragona, Eva Rolán i Leyre Williams, mentre que els primers classificats Sub-17 han estat Sebastián Riquelme i Miquel Pérez, també del club del Maresme.

Finalment a la classe Europa, amb 44 regatistes en competició, el podi l'han completat Rafa Rabasa (CN Balís) i els regatistes empordanesos Patricia Figuerola i Isaac Vila en representació del CN Estartit. El podi Sub-20 l'han format els mateixos regatistes i en el mateix ordre. Pel que fa a la categoria Sub-18, Marc Arrufat del Balís s'ha fet amb el triomf seguit dels la seus companys de club Nico Borràs i Mónica Veenhoven.

La participació blanenca ha estat nombrosa a la classe europa amb sort dispar pels representants. Als debuts en competició de Aleix Manresa 35è i Ariadna Giampietro 37ena, s'han sumat Oscar Boronat (6è), el millor dels blanencs i 4rt en categoria masculina sub-20, Nil Gibernau (12è), Jan Marín (23è), Pol Vilariño (24è) i Gal·la Rodiera (27ena).

Al lliurament de premis han assistit en representació de la FCV, el Sr .Xavier Manresa, el secretaris de classe 420 i Europa, Srs. Dàvila i Tello respectivament, i el membre de junta directiva del Club Vela Blanes, el Sr. David Cabré.