Punt i final als actes del 75è aniversari amb un sopar oficial.

Punt i final als actes del 75è aniversari amb un sopar oficial.

La celebració la van encapçalar dissabte al vespre el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, l'alcalde de Blanes, Mario Ros, i el president del CVB, Amadeu Nualart.

Club Vela Blanes 1 de setembre de 2018.- La tradicional festa de fi de temporada, que celebra cada any el Club de Vela Blanes quan arriba el setembre, ha servit enguany per posar punt i final a tot un cicle d'activitats que han tingut lloc al llarg d'aquest 2018 per festejar el seu 75è aniversari. Centrada en un sopar oficial de gala que va tenir lloc dissabte a la nit al Lounge Restaurant Sentits, situat a les mateixes instal·lacions del club, la celebració va estar un dels actes més destacats que han commemorat els tres quarts de segle de vida amb què ja compta la nostra entitat.

Més d'un centenar de persones van participar en la celebració, encetada amb un torn de parlaments a càrrec de les principals autoritats assistents. l'acte el van encapçalar el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras; l'alcalde de Blanes, Mario Ros; i el president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart. També van assistir el representant territorial d'Esports de la Generalitat a comarques gironines, Pep Pujols; el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torras; així com el comodor i el gerent del CVB, Xavier Manresa i Héctor Espadas respectivament, entre d'altres.

La vetllada es va encetar amb el lliurament de diversos obsequis i reconeixements esportius, així com diversos parlaments. Primer es van entregar els trofeus corresponents a la tradicional Regata d'Estiu ?La Paellera' celebrada durant el passat mes de juliol. Després es van lliurar els uniformes oficials dels tripulants de les embarcacions que participen en regates oficials en diferents categories.

De la classe Optimist en són tripulants Max i Martí Piguillem, Martí Garriga, Guillem Manresa, Pol Grajera, Ivai Ibarguren, Tessa Aguirre, Carolina Garcia i Aina Fernández. Els regatistes de la classe Europa són Òscar Boronat, Jan Marin, Nil Gibernau, Gala Rodiera, Pol Vilariño, Ari Giampietro, Aleix Manresa i Georgina Vilar. En la classe Finn naveguen Carlos i David Ordóñez i Axel Muñoz; i finalment en Raceboard participa en competicions Lluís Camacho.

Tots els uniformes llueixen el logotip de la classe en què naveguen, així com el nom del tripulant, i l'esponsorització de Mercedes Garatge Plana, qui també ha patrocinat enguany l'Escola de Vela. El Club de Vela Blanes també va voler distingir un dels regatistes de la flota que ha destacat més durant aquesta temporada, Òscar Boronat, de la classe Europa.

Un dels moments més emotius d'aquesta part de la vetllada va ser quan es va lliurar a un dels socis més veterans de l'entitat, Josep Arché, el ?Pin d'Or' del Club de Vela Blanes. Aquesta distinció es va lliurar amb motiu dels 50 anys que porta vinculat a l'entitat, i la va recollir son fill en nom d'ell.

Finalment, aquesta part inicial de la festa es va cloure lliurant diversos obsequis honorífics commemoratius. En aquest darrer sentit, l'alcalde Mario Ros va lliurar al president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualart, una reproducció en pedra de l'escut oficial de l'Ajuntament de Blanes, una de les màximes distincions que atorga el consistori blanenc. Recíprocament, el representant del CVB va entregar a la màxima autoritat municipal una mètopa tant al batlle com a la resta de principals autoritats que van encapçalar la celebració.

Totes i cadascuna de les autoritats presents a l'acte de cloenda de l'assenyalat aniversari van rebre l'Auca del 75è aniversari, que es va presentar els darrers mesos, formant part del cicle commemoratiu. El sopar de gala, seguit d'un ball, van ser els dos darrers ingredients que van cloure definitivament la celebració.

El darrer acte que precisament recordarà tot EL cicle commemoratiu del CVB serà la projecció d'un documental que es va començar a rodar el març d'aquest 2018, i que també inclou material audiovisual històric.

Àlbum de fotos: https://www.cvblanes.cat/ca/multimedia/galeria/20180901-sopar-final-temporada-75e-aniversari-cvb