Punt i final a la 40ena Copa del Rei en la que han participat Tito Moure, Aleix Gelabert i l’embarcació “DESAFINO” del CV Blanes i CN Lloret de mar amb Miquel Colomer com a patró.

La 40 Copa del Rei MAPFRE va reafirmar la fiabilitat de la badia de Palma per a acollir regates de vela. Les nou classes participants van completar un ambiciós programa de competició que es va desenvolupar al llarg de sis jornades, amb 11 parcials en els casellers de totes les classes excepte la femenina i la de J70, que van sumar 14. Tots van arribar a l'últim dia amb la batalla pel títol oberta, i va caldre esperar a la prova final per a conèixer la identitat dels guanyadors. Per sisè dia consecutiu, el fiable Embat va bufar amb la intensitat suficient per a garantir un espectacle imprescindible en aigües de Mallorca des de la primera edició de 1982. Dos equips van revalidar títol i set es van estrenar en el llibre d'or de la Copa del Rei MAPFRE.

Els campions de la 40 Copa del Rei MAPFRE són els alemanys Hatari en ClubSwan 50, Xarxa Bandit en BMW ORC 1 i Meerblick Fun en BMW ORC 4; els italians Scugnizza en BMW ORC 3 i G Espot en ClubSwan 36; i els espanyols Nadir en ClubSwan 42, Teatre Soho CaixaBank en BMW ORC 2, Balearia a Mallorca Sotheby's Women’s Cup i Alcaidesa Marina en Herbalife J70.

Finalment els tres representants del Club de Vela Blanes: SMERIT URBANIA de Tito Moure, DESAFINO amb tripulació mixta del C.V. Blanes i el C.N. Lloret de Mar i el nostre soci Aleix Gelabert amb la tripulació del DK46 ESTRELLA DAMM han donat la cara en tot moment i han arribat a fer molts bones mànegues. Finalment el millor posicionat ha estat Aleix Gelabert, que formant part de la tripulació del DK46 ha quedat 3er de la general al Grup BMW ORC1. En aquest mateix grup, l’armador de l’URBANIA, que navega pel Club de Vela Blanes, el nostre amic Tito Moure s’ha situat en 9è lloc. Finalment el DESAFINO de Miquel Colomer, que navegava amb tripulació mixta de regatistes del CV Blanes i el CN Lloret, al Grup BMW ORC 3 ha aconseguit un 14è lloc.