Proactiva Open Arms (ASTRAL) mostra, en el Club de Vela Blanes, la crua realitat humanitària al Mediterrani

Proactiva Open Arms (ASTRAL) mostra, en el Club de Vela Blanes, la crua realitat humanitària al Mediterrani

El Club Vela Blanes s'ha convertit en "el port base", durant una setmana, d'aquells que son punta de llança d'una creuada humanitària que no vol cap refugiat més a la deriva.

Club Vela Blanes, 30 de novembre.- Proactiva Open Arms es una organització no governamental de Badalona (Barcelona, España), fundada l'any 2015, que te com a missió principal rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles i que te al seu capdavant com a fundador a Oscar Camps únic membre espanyol de la International Maritime Rescue Federation.

Aquesta ONG va adquirí el seu buc insígnia, el iot de luxe Astral, com a cessió del seu propietari, el multimilionari empresari italià, Livio Lo Mónaco, el juliol de 2016. Vaixell dissenyat per Philip Rhodes i construït l'any 1970, va donar títol al documental gravat a bord d'ell mateix mes per el famós periodista Jordi Évole per el seu programa "Salvados" que dirigeix per Atresmedia Televisió.

l'embarcació de 30 metres d'eslora va tenir de ser remodelat íntegrament, amb un pressupost de 300.000?, per dotar-lo de tots els sistemes de navegació, salvament i assistència sanitària necessaris per a les tasques de vigilància i rescat, com armilles salvavides, mantes tèrmiques, llanxa de rescat o noves veles, que varen ser finançades pel cantautor Joan Manel Serrat.

l'embarcació que va arribar al Club Vela Blanes el passat diumenge 26 de novembre restarà fins aquest proper cap de setmana a  la nostra població. Durant aquest temps nois i noies de centres educatius de la nostra població han pogut apropar-se a veure'l i a conèixer de prop una embarcació que està lliurant una lluita constant contra un autèntic drama humà al Mediterrani.