Podis i bons resultats en una Medsailing 2016 amb participació del CVB en 6 de les 9 classes en competició

5 podis a les classes Optimist G2 i G3, Finn, 420 i Raceboard el bagatge del Club Vela Blanes

Club Nàutic El Balís, 13-15 maig de 2016.- Divendres va tenir lloc el tret de sortida d'aquesta Medsailing 2016, amb la classe Optimist en competició, a la que es varen sumar dissabte la resta de classes el cap de setmana. Totes elles han disputat entre 1 i 5 proves, en aquest llarg cap de setmana, depenent de l'àrea de regates. Unes proves que han estat molt condicionades per un vent que va anar de més a menys al llarg de la competició i que va afectar a algunes classes. Regata multiclasses, que va prendre fa uns anys el relleu de la Setmana Catalana, que aplega més d'un centenar d'embarcacions amb participació de tots els clubs catalans i provinents de l'àmbit internacional, es una regata ja consolidada al litoral català.

Enguany el Club Vela Blanes ha tingut representació en 6 de les classes en competició. Segurament ha estat la vegada en que major nombre de regatistes de classes diferents, i en representació del CVB, han competit en una regata.

A la classe Optimist G1, amb 17 regatistes en competició i només tres proves dutes a terme, s'ha aconseguit el primer podi pels regatistes blanencs. Aleix Manresa (2n) es va convertir en el guanyador de la CAT-A mentre el seu germà Guillem Manresa (10è) aconseguia un meritori 5è lloc a la segona prova.

Pel que fa als Optimist G3, amb debuts dels nostres en una competició d'aquest nivell, molt bon resultat l'aconseguit per Pol Vilariño (5è) i primer de la CAT-A. En Pol va estar acompanyat en aquesta ocasió per un Fernando Casals (9è), que va firmar uns grans resultats a les tres proves disputades entre els 25 regatistes en competició. Martí Garriga (19è) va tancar la participació blanenca entre els més petits deixant darrere seu mitja dotzena de regatistes, alguns de categoria superior.

A la classe 420 Anna Gimeno (4a), malgrat no poder aquesta vegada navegar amb Irene Casañé (amb plaça ja ambdues per el Mundial de 420 a Itàlia) ha aconseguit pujar al podi com a primera tripulació femenina després de 4 proves disputades amb parcials sempre entre les millor cinc embarcacions. Jordi i Jan Bejar (10ens) van tancar la participació blanenca de la classe 420 lluny de les seves pròpies expectatives.

A la classe Finn domini de l'actual subcampió d'Espanya i Campió Juvenil Nacional, Carlos Ordóñez (1er) i extraordinari Àxel Muñoz (3er) que també ha pujat al podi d'aquesta edició de la Medsailing. David Ordóñez (4rt) ha tancat la participació dels regatistes del Club de Vela Blanes a la classe Olímpica.

3 regatistes del nostre Club van participar a la classe Raceboard. Marc Tusquets (2n) va pujar al podi, essent el primer màster. Luís Camacho (4rt) va quedar a les portes de pujar al calaix, empatat a 9 punts amb el segon, en aquest cas en Marc, i Jordi Vilurbina del CN Salou que va fer tercer. Dani Gallardo (6è), nou integrant de la flota de Race del Club Vela Blanes, només va competir en dues de les tres proves dutes a terme.

Dins la classe Europe, amb un total de 35 regatistes, el millor dels blanencs ha estat Nil Gibernau (24è) que va firmar com a millor prova la darrera de les quatre disputades amb un 14è lloc. Jan Marín (28è) i Oscar Boronat (32è). Precisament, Paula Soler (9ena), ex-regatista de la classe, ha tornat al circuit de regates a la classe Làser Radial en aquesta Medsailing, convertint-se en la tercera regatista femenina dels 18 participants. La regatista del nostre Club, va concloure la participació blanenca dels regatistes a totes les classes.