Nora Brugman subcampiona d'Europa

Nora Brugman subcampiona d'Europa

La tripulació mixta de Jordi Xammar (CN Garraf) i Nora Brugman (Club de Vela Blanes), que continuen preparant la campanya pels propers JJOO de París, es proclamen subcampions d'Europa a Çeşme, Turquia.

Anton Dahlberg i Lovisa Karlsson (SWE) van haver de lluitar molt per la medalla d'or, però els suecs van aconseguir finalment guanyar el Campionat d'Europa de 470 a Çeşme, Turquia. Jordi Xammar i Nora Brugman (ESP.) van tenir l'oportunitat d'assolir l'or durant una tensa cursa per les medalles amb vents de sud de 16 a 18 nusos a la medal race, però al final no van poder superar els suecs i es van haver de conformar amb la plata. Giacomo Ferrari i Bianca Caruso (ITA) es van recuperar després d'un començament desastrós per pujar al quart lloc de la cursa per medalles i s'emporten la medalla de bronze.

Çeşme, Turquia, 10-18 setembre de 2022.- Els suecs havien insinuat que anirien a una ofensiva de match race contra Xammar & Brugman, essent l'espanyol l'únic equip que els podria treure l'or. Així ho van demostrar els suecs atacant després del senyal d'atenció de cinc minuts. A l'hora d'inici, ambdós vaixells van travessar la línia a babord per darrere de la resta de la flota. Mentre Suècia es mantingués a prop de l'ESP44, l'or seria seu. Va ser una lluita frec a frec fins al final entre ambdues tripulacions, mentre la resta de la flota competia la "medal race" de la tercera fins a la desena posició.

La competició que va arrencar dimarts passat 13 i s'ha disputat fins al diumenge 18 amb una participació de 52 equips en representació de 20 països.

Xammar i Brugman van iniciar la seva campanya olímpica al març d'aquest any guanyant el Trofeu Princesa Sofía i des de llavors s'han posicionat com una de les millors tripulacions del món. En aquest europeu de 470, al que Jordi ha arribat tot just després de completar el tram de St. Tropez del circuit SailGP, i després que Nora rebés, fa unes setmanes, l'homenatge i l'agraïment del Club de Vela Blanes per tots els anys que porta navegant amb i pel nostre club, al costat de la seva germana; els catalans s'han mantingut en llocs de podi des de l'inici del campionat i finalment han guanyat la medalla de plata.

La pròxima cita internacional de la classe serà el mundial de 470, en cinc setmanes, que es disputarà a Israel del 21 al 29 d'octubre.

Tota la informació a: https://www.470.org/default/events/event/text/470-open-european-championship-2022