Nora Brugman posa la directa cap els JJOO guanyant també l’europeu.

Nora Brugman posa la directa cap els JJOO guanyant també l’europeu.

Xammar i Brugman es proclamen Campions d’Europa de 470 mixt al Campionat d’Europa dut a terme a Cannes.

Segona medalla continental dels vigents campions mundials de 470 Mixt, que continuen abonats al podi a setanta-cinc dies que comenci la cita olímpica que ja fa que somiïn amb la triple corona.

Club Nàutico de Cannes,4-12 de maig de 2024- Ha estat una setmana molt intensa a Cannes, en aigües de la ribera francesa, a la Costa Blava, on les estrelles no han estat, com seria de suposar actors i directors de cinema, sinó els regatistes que lluitaven pel Campionat d’Europa de la classe 470 mixta de vela. 46 tripulacions de més d’una vintena de països (amb participació no només europea) han lluitat per aconseguir el campionat d’Europa a poc més de dos mesos dels JJOO de París que tindran la seu de la competició a Marsella.

Nora Brugman (CV Blanes) i Jordi Xammar (RCNB) ho han tornat a fer! S’han fet amb l’or de l’Europeu!

La dupla espanyola va sortir a la Medal Race com a líder de la classificació, amb la medalla de plata assegurada i l'or a l'abast de la mà, a 12 punts dels francesos Lecointre i Moin i a 20 dels portuguesos Costa i Joao, que són precisament els seus companys d'entrenament.

La Medal es va decidir en l'últim tram quan els portuguesos Costa i Joao, que en l'última popa havien passat de cinquens a tercers, prenien el comandament i travessaven la línia d'arribada per davant de francesos i espanyols. Xammar i Brugman es proclamaven campions d'Europa i els portuguesos Costa i Joao arrabassaven la plata a Lecointre i Mion, que van ser setens.

Els catalans que han guanyat el mateix any europeu i mundial arribaran als JJOO com a primers del rànquing mundial i amb totes les opcions per guanyar l’or olímpic. En menys de tres anys junts, la parella té un palmarès excepcional: dues medalles europees (també van ser plata en 2022) i tres mundials (or en 2024 i plates en 2022 i 2023).

Més informació: https://2024europeans.470.org/en/default/races/race