Nora Brugman es fa amb la plata al 53è Trofeu SAR de Palma.

Nora Brugman es fa amb la plata al 53è Trofeu SAR de Palma.

La dupla Brugman i Xammar en 470 mixt, actuals Campions del Món de la classe, pugen segons al podi.

Un nou pas que apropa als catalans, una mica més, a la seva cita olímpica d’aquest proper estiu.

Mallorca 29 març-6 abril, de 2024.- El 53è Trofeu Princesa Sofía Mallorca by Iberostar va posar el tancament, aquest passat dissabte, amb una jornada de Medal Race deslluïda. Quatre de les deu classes olímpiques que es van donar cita en la badia de Palma durant aquesta setmana no van poder sortir a l'aigua (470 Mixt, 49erFX, iQFOiL Masculí i iQFOiL Femení) per culpa de la tardana entrada del vent.

Després de cinc dies d'intensa competició en aigües de la badia de Palma, els deu millors de cada disciplina estaven citats per a rematar la feina en les Medal Races (o Medal Sèries per a iQFOiL i Formula Kite), que decidirien els podis del 53 Trofeu Princesa Sofía Mallorca by Iberostar i el títol de vencedor absolut. L'última jornada de la prestigiosa competició mallorquina de vela olímpica, en la qual han participat prop de 850 embarcacions i més de 1.100 atletes en representació de 76 països, va comptar amb vents lleugers que només van permetre la disputa de les finals en sis disciplines (49er, Nacra 17, ILCA 6, ILCA 7, Formula Kite Masculí i Femení). Les de 470 Mixt, 49er FX i iQFOiL Masculí i Femení van haver d'anul·lar-se.

En 470 Mixt, que no va poder disputar la seva Medal Race, Nora Brugman (CV Blanes) i Jordi Xammar (RCNB) es van penjar la medalla de plata gràcies a la seva consistència durant tot el campionat. Els catalans, vigents campions del món de l'especialitat, van signar dos primers i un segon, a més de tres quarts, en les nou proves de l'esdeveniment. El triomf va ser per als francesos Camille Lecointre i Jeremie Mion, guanyadors del Test Event de Marsella, en tant que els alemanys Malte Winkel i Anastasiya Winkel van pujar al tercer calaix.

Més informació:

https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race