Medalla de bronze per Nora Brugman en el camí cap a París.

Medalla de bronze per Nora Brugman en el camí cap a París.

La regatista del Club Vela Blanes, juntament amb el seu company Jordi Xammar (RCNB) aconsegueixen la medalla a la classe 470 mixt al 52 Trofeu SAR Princesa Sofia.

Els catalans, únics espanyols en pujar al podi d'aquest gran esdeveniment mallorquí.

Enguany el Trofeu ha aplegat als millors regatistes olímpics en l'edició més nombrosa de la història, amb quasi 1000 tripulacions i més de 1250 regatistes.

RCNP, 31 març-8 d'abril de 2023.- Prop de 1300 regatistes han competit, en aigües de la badia de Palma, en un trofeu que enguany s'ha convertit en l'edició més nombrosa de la història. Esdeveniment puntuable per la Sailing World Cup 2023, després de cinc dies de competició, ha aplegat 976 tripulacions i 1259 regatistes de 66 països, que han estat repartits en 8 camps de regata.

A la darrera jornada, únicament els cent millors de cadascuna de les deu classes olímpiques varen participar per donar a conèixer els diferents campions. A poc més de set-cents dies de la cerimònia d'obertura dels JJOO de Parés 2024, el Trofeu Princesa Sofia va servir de tret de sortida per una temporada que serà clau per definir les primeres places olímpiques.

Nora Brugman i Jordi Xammar bronze.

A la classe 470 la regatista del Club de Vela Blanes Nora Brugman i el seu company Jordi Xammar, recentment soci esportiu del RCNB, no varen poder revalidar el títol de l'any passat, però si varen ser els únics integrants de l'equip preolímpic espanyol, en pujar al podi en tercer lloc. Subcampions del món i d'Europa, els catalans es troben centrats en un únic objectiu: aconseguir la seva plaça pels JJOO i una vegada allà lluitar per les medalles.

La parella arribava segona a l'última jornada de la Medal Race i amb sèries opcions per fer-se amb l'or, mentre els seus rivals, els japonesos Keiju Okada i Miho Yoshioka, anaven últims. El somni, però es va esvair a mesura que finalitzaven la prova, on Nora i Jordi travessaven, en cinquè lloc, la línia d'arribada. Malgrat que la parella nipona ho feia en novena posició, la distància en punts obtinguda en les diferents proves al llarg dels dies de competició, va ser avantatge suficient perquè aquests darrers guanyessin el trofeu. Aquesta darrera prova va ser guanyada pels màxims rivals europeus dels catalans, els alemanys Luise Wanser i Philipp Autenrieth, amb qui Nora i Jordi porten un bonic duel per ser la millor tripulació europea de la classe. La victòria a la medal race dels alemanys els van catapultar a la segona posició, obtenint els catalans el tercer lloc, convertint-se en els únics regatistes nacionals en aconseguir podi.

Clasificacions: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall