MAXIMO i RONDALLA guanyen el 38è Vila Blanes Creuer

MAXIMO i RONDALLA guanyen el 38è Vila Blanes Creuer

La "veterana" prova puntuable per la Copa Catalana Zona centre de creuers ORC ha estat enguany memorial Amadeu Nualart

Club Vela Blanes, 2 i 3 de març de 2019.- Fantàstic cap de setmana el que ha acompanyat a la flota de la classe creuer a la badia de Blanes. 8 tripulacions han competit en una regata que enguany ha arribat a la 38ena edició. El que fins fa uns anys era el "Trofeu Príncep de Girona" avui ja Trofeu Vila de Blanes, ha volgut aquest 2019 retre homenatge al que fins fa poc era el president de la nostre entitat Amadeu Nualart.

Dos grups (Classe 1-3 i Classe 4-E) varen dividir la flota dissabte per disputar la primera prova del trofeu després d'un bon esmorzar a les instal·lacions del Club. La Travessa Blanes-Lloret de Mar-Malgrat de Mar-Blanes (amb balissa de desmarcatge) amb un recorregut de 14,5 milles va iniciar un cap de setmana amb bon vent de sud. A la Classe 1-3 es va impossar el MAXIMO de Maribel Cadenas (CN Masnou) que va finalitzar el recorregut en poc menys de dues hores y mitja, seguit pel BEAGLE de Roger Ferrer i el KORRIGAN de Joan Balaguer, ambdos del CV Blanes. Pel que fa a la Classe 4-E, mes nombrosa, el WAIKIKI de Jordi Vilar va ser primer després de tres hores i un minut de navegació. RONDALLA III que va arribar dos minuts després es va situar segon i feia preveure una jornada dominical molt disputada. BABAU i NAI vàren completar la classificació d'aquest grup, on el TOSSUT DOS de Josep Peralta no va competir, deixant tota la seva fortuna en les proves de diumenge.

Diumenge el vent es va fer esperar però finalment va aparèixer tot pujant per sobre dels 20 nusos a partir de les dues del migdia aproximàdament. Dues proves de tres programades (no es va poder descartar cap prova) varen completar el Trofeu. Finalment el MÀXIMO amb dos primers llocs es va fer intractable. Dos "bastons" (barlovent-sotavent) el primer de 5,2 milles i el segon, amb la pujada del vent, de 6 milles. El BEAGLE es va fer amb el segon lloc i el KORRIGAN va completar el podi amb el tercer lloc en el grup de les Classes 1-3

Al grup de les Classes 4-E el iot de Jordi Vilar, WAIKIKI, no va participar en la jornada de diumenge. La lluita que es preveia amb el RONDALLA no va ser tal, i l'embarcació de Roger Solé es va fer amb el triomf en aquest grup després de guanyar les dues proves. El BABAU de Jordi Vidal va aconseguir el segon lloc i el TOSSUT DOS de Josep Peralta que no va competir dissabte i que va fer dos segons llocs diumenge va completar el podi en el tercer lloc.

L'Espai del Soci a les instal·lacions del Club va ser l'escenari de lliurament de premiss i brindis per un Trofeu que durant els propers anys arribarà a 40 edicions i que es el preàmbul de una de les regates de creuer que els darrers anys està adquirint un protagonisme especial per la meteorologia tant canviant en les 69 milles del recorregut: la BMB (Blanes-Medes-Blanes) que es portarà a terme a finals de març.