Marc Tusquets Campió de la Copa d'Espanya de Windsurfer i Jordi Bosch subcampió

A la classe Raceboard, Quim Figueras puja tercer al podi

CV Blanes, 15-18 d'abril de 2022.- Punt final a una Copa d'Espanya de Windsurf (Raceboard i Windsurfer) en família. Una trentena de regatistes s'han donat cita aquesta Setmana Santa a la nostra població per disputar a la nostra badia de la Copa d'Espanya durant tres dies de competició. Es dona la circumstància que enguany la Copa d'Espanya de Windsurfer se celebra per primer cop, i ha estat Blanes i el seu club els triats per dur-la a terme.

Amb un clima excepcional i unes condicions meteorològiques ben canviants al llarg dels dies, s'han arribat a disputar 11 proves en total de les 18 programades. Els vents han anat variant dia a dia en intensitat i direcció. Així per exemple el primer dia de competició el vent del sud entre 6 i 8 nusos no va aparèixer fins passades les dues de la tarda i mai va ser constant, arribant a baixar tant en intensitat que només va permetre dur a terme una sola prova pels Raceboard. El segon dia, amb vents de N-NE i amb forta onada, la intensitat del vent va arribar a superar els 20 nusos a la primera prova. Tant la direcció com aquesta intensitat varen permetre dur a terme 3 proves per cada classe. Finalment, Dilluns de Pasqua un vent semblant al primer dia, va aguantar tot just per completar dues mànegues i poder ambdues classes descartar una.

Malgrat ser Copa d'Espanya, les dates triades van animar a la flota internacional a participar també a l'esdeveniment. Francesos, finesos, italians i danesos, a banda de les tripulacions nacionals de diferents CCAA (Cantàbria, Balears, Valencià, Catalunya...,) varen omplir la badia blanenca de veles de colors.

Pel que fa als resultats dels nostres regatistes, Marc Tusquets (tercer al podi) es va convertir en el Campió de la Copa d'Espanya. Superat per l'intractable italià Andrea Marchesi i el finès Juha Blinnikka (exclosos de la copa, només puntuable per regatistes nacionals). El català, membre de la flota blanenca, va estat molt regular i mai va deixar els llocs de podi. Va estar seguit molt de prop per l'altre regatista del nostre club, que a la fi es va convertir en el subcampió; Jordi Bosch. Jordi va quedar a només 3 punts d'en Marc. Lluís Colomé 7è, en un bon estat de forma, i que fa una setmana va ser tercer de Catalunya, va tancar la participació blanenca.

A la classe Raceboard, el balear Toni Colomar "es va passejar" per la regata amb sis primers llocs. Els catalans Ramón Batista i Quim Figueras (3r) van lluitar de forma extraordinària per fer-se amb la segona plaça, que va caure definitivament en mans del regatista de Salou amb un punt menys que el blanenc, que pujava tercer al podi. Alba Molina, també de Salou, aconseguia el triomf en categoria femenina. Luís Camacho (10è) I Rafa Bancells (11è) varen ser els altres representants del Club a la classe.

Al lliurament de premis varen assistir el president del Club de Vela Blanes, el delegat territorial de la FCV, l'alcalde de Blanes i el regidor d'esports entre d'altres autoritats.