L’escola de vela del Club Vela Blanes participa del projecte ECO-NÀUTIC

L’escola de vela del Club Vela Blanes participa del projecte ECO-NÀUTIC

El Club Vela Blanes assisteix a la presentació de la guia que vol fomentar la cultura de mar i la sensibilització eco-social entre els usuaris i els professionals del sector tot desenvolupant continguts ambientals complementaris per activitats nàutiques.

C.N. Estartit, 31 d’agost de 2023.- Aquest passat dijous es va presentar una proposta que vol fomentar la cultura de mar i la sensibilització eco-social entre els usuaris i els professionals de les activitats nàutiques al Club Nàutic Estartit. Es va  presentar un pla pilot al Club Nàutic Estartit, anomenat ECOnàutic que pretén "apropar el mar" a la ciutadania, però de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

ECONàutic és un projecte que neix amb l'objectiu de valorar el patrimoni natural, social i paisatgístic on es desenvolupen les activitats nàutiques a través d'una guia que ofereix continguts ambientals complementaris per aquestes activitats.

Així, els continguts ambientals que es recullen a la guia són dades i anècdotes curioses, que capten l'atenció dels usuaris i són òptimes per crear el record en infants i joves. D'aquesta manera,  amb aquesta nova eina, els monitors dels diferents clubs i centres d’activitats nàutiques podran donar resposta a les inquietuds i preguntes dels usuaris.

A banda del Club Nàutic Estartit, al projecte també hi col·laboren altres bases nàutiques i escoles de vela, entre les quals el Club Vela Blanes, el Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, el Club Nàutic l’Escala i el Club de Vela Ballena Alegre.

En aquest sentit, aquest passat dijous el gerent, Hèctor Espadas, i el director esportiu del Club de Vela Blanes, Juan Miguel Aguirre, varen assistir a la presentació de la guia a càrrec dels biòlegs  Boris Weitzmann i Xavier Munill.