L’Equip de Regates classe Optimist inicia temporada amb la XX ATENA REGATA

L’Equip de Regates classe Optimist inicia temporada amb la XX ATENA REGATA

Tessa Aguirre, la millor classificada al Grup-2 encapçala l’expedició blanenca que va veure debutar Brisa Piguillem al G3.

Ibai Ibarguren 30è al G2 i Max Piguillem 54è al G1 varen completar el debut de la flota del CV Blanes a la primera regata de la temporada.

C.N. Balís, 4 i 5 de setembre de 2021.- Adriano Vázquez del CN Hondarribia, en Optimist G1; Agnès Hadzi del CN El Balís, en Optimist G2; i el navegant local de la classe Laser Vicenç Batlle van ser els guanyadors de la 20a edició de l’Atena Regata. La cita, que celebra cada any el Club Nàutic l’Escala amb motiu de la Festa Major de l’Escala, ha tingut lloc els dies 4 i 5 de setembre i ha comptat amb una participació de rècord. Al voltant de 150 regatistes han omplert el mar d’Empúries de veles durant dues jornades de navegació amb molt bones condicions meteorològiques.

Malgrat una nit de pluges intenses, el dissabte es va aclarir el cel i amb el sol i la calor, va entrar un vent tèrmic que va anar augmentant al llarg de la jornada. Va començar amb uns set nusos d’intensitat per guanyar fins a 16 nusos d’intensitat a la segona i tercera proves. A la quarta, que només van disputar els Optimist del Grup 1 va moderar-se fins als 10. Pel que fa al diumenge, la marinada tornava a bufar amb uns 10 – 13 nusos d’intensitat ideals per completar el programa de sis proves previstes per totes les classes participants. El Grup 1 d’Optimist aconseguia, així, celebrar dues mànigues més.  

Pel que fa a la participació dels regatistes del Club Vela Blanes, Tessa Aguirre (15ena) va ser la millor classificada al G2-G3 amb un extraordinari 8è lloc a la segona prova de les sis disputades. Ibai Ibarguren (30è), va estar molt regular. Sempre entre els llocs 20 i 30 de la classificació, va destacar a la tercera prova amb un 19è lloc. En aquest grup, cal destacar el boníssim debut de Brisa Piguillem (43ena). La seva primera regata oficial dins calendari, va servir a la “rookie” de l’expedició per completar 3 proves i deixar enrere una desena de regatistes dels més de 50 que competien al grup.

El seu germà Max Piguillem (54è) classificat al G1 va completar la participació dels nostres regatistes que en dues setmanes tornaran a competir en aigües empordaneses.

 

Resultats: https://www.nauticescala.com/es/activitats-costa-brava/2021-xx-atena-regata/