L'equip blanenc de classe europa participa a la Copa d’Espanya

CN Masnou, 5-8 desembre de 2020.- Diumenge dia 6 de desembre els 60 regatistes que representaven els 12 clubs participants van disputar la jornada de la Copa d’Espanya de la classe europa amb un vent canviant i inestable d’entre 7 i 15 nusos. Prèviament, el dia anterior, va tenir lloc el mesurament de totes les embarcacions participants. Dilluns dia 7 el vent predominant de l’oest d’entre 10 i 14 nusos, que va propiciar unes regates molt ràpides i finalment en la darrera jornada de competició es van dur a terme les 3 proves previstes tot i haver de cancel·lar temporalment la segona prova per una baixada de vent. Finalment la Copa es va tancar amb 9 proves disputades.

Dani Cabré, del Club Nàutic El Masnou, es va proclamar campió absolut de la Copa en una competició que el regatista, soci del Club de Vela Blanes, ha dominat des de la primera jornada amb una gran regularitat i constància.

Pel que fa a la participació dels regatistes del Club de Vela Blanes a la copa, bon començament a la jornada inaugural i a mesura que avançava la regata resultats de tots colors. Els millor classificat, Oscar Boronat (12è) que es va convertir en el 6è sènior masculí. Les tres primeres proves de diumenge, amb tres sisens llocs li van valer a Oscar per situar-se com el millor dels blanencs a la classificació. Aleix Subirà (19è) que portava allunyat de la competició d’alt nivell un temps (Campió de Catalunya al 2015) va tenir una bona actuació, obtenint com a millor resultat el 9è lloc a la darrera prova de la copa.

Pol Gragera (37è), malgrat molt irregular al llarg de la copa, va ser el tercer millor blanenc i va aconseguir situar-se davant regatistes amb llarga trajectòria competitiva a la classe. Molt semblant del cas de Pol Vilariño (45è) que malgrat un inici gens bo, amb una bandera negra a la primera prova va anar millorant a la resta de proves.

La pandèmia generada per la COVID-19 i la inactivitat que ha marcat durant mesos els entrenaments, van influir en els regatistes més recents en arribar a competir dins la classe. Així Martí Piguillem (47è) o els germans Manresa, Guillem 49è i Aleix 50è) malgrat finalitzar totes les proves van notar el temps sense entrenar i competir.

Finalment, la única regatista femenina Marina Martínez (50ena), que debutava en competició nacional va finalitzar 7 de les 9 proves en les que va competir. Marina va anar de menys a mes, sentint-se molt còmode navegant en les darreres proves de la copa.