Laura Cabezas i Marc Tusquets, campiona i subcampió de Catalunya de Raceboard a Salou

Només el regatista del Club Natació Badalona Lea Sitja, trenca l’hegemonia del Club Vela Blanes al Raceboard català.

L’expedició del Club de Vela Blanes amb 8 regatistes competeix de tu a tu amb els regatistes locals. Jordi Bosch 3er s'enfila també al podi.

Club Nàutic Salou, 17 i 18 d’abril, de 2021.- El windsurf guanya adeptes a Blanes, i la classe raceboard ja suma més de la meitat de regatistes en competicions de nivell. Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc en aigües de Tarragona el Campionat de Catalunya de Windsurf per a les classes Techno i Raceboard. En un cap de setmana amb vents de mestral i garbí de 14 nusos de mitja, els regatistes blanencs s’han fet amb la victòria pràcticament a totes les categories, de la classe raceboard, precisament en una zona on els regatistes locals eren els favorits. Només el badaloní Lea Sitja va ser capaç de trencar la superioritat dels regatistes gironins, tot convertint-se en Campió de Catalunya absolut.

Fins a 8 regatistes del Club de Vela Blanes varen competir en el Campionat de Catalunya a la classe Raceboard i van obtenir uns fantàstics resultats. Marc Tusquets (2n) va ser, un any més, el millor classificat dels regatistes blanencs i es va convertir en subcampió de Catalunya. Només els millors parcials del regatista del Club Natació Badalona, Lea Sitja, amb 5 primers llocs, van impedir al regatista blanenc convertir-se en campió absolut, després de completar 6 proves durant el cap de setmana. El seu fill, Pol Tusquets (13è), també va participar al campionat amb un meritori 5è lloc a la darrera prova.

L’altre gran protagonista del Campionat va ser Laura Cabezas (9ena), primera regatista femenina a la classificació i Campiona de Catalunya Femenina de Raceboard. La regatista, del Club Vela Blanes, continua donant alegries i es troba molt còmode dins una classe en la que continua reivindicant el paper de les regatistes femenines dins una classe amb majoria d’esportistes masculins. Laura va completar les 6 proves, sempre entre els 10 primers de la classificació.

El podi del Campionat de Catalunya es va completar amb el regatista també del Club Vela Blanes Jordi Bosch (3er). Bonic duel el que van mantenir els tres regatistes de podi (Lea, Marc i el propi Jordi que es troba en un excel·lent estat de forma). A tocar els llocs de la glòria es va quedar un Kim Figueras (4rt) que res va poder fer per contrarestar el bon moment dels tres primers regatistes de la classificació. Van tancar la participació dels regatistes blanencs Luís Camacho (6è) amb un quart lloc a la cinquena prova i Dani Gallardo (10è)

Menció a part per Lluís Colomé (11è), antic regatista del Club de Vela Blanes que més de 20 anys després ha tornat a reenganxar-se al món de la competició i de forma extraordinària.