Laura Cabezas 4ª del món.

La regatista de la classe raceboard, del Club de Vela Blanes, quarta al Campionat del Món a Riga.

Llac de Kizezers, Riga, 16-21 agost de 2021.- Punt i final, a la capital de Letònia, del Campionat del Món de la classe Raceboard que enguany s’ha dut a terme al llac Kizezers.

Amb una participació de més de 60 regatistes de més de 13 països, la majoria bàltics i antigues repúbliques soviètiques, juntament amb nòrdics, de l’est d’Europa i mes occidentals com França, Alemanya o Espanya; s’han completat 12 proves en categoria femenina i 14 en masculina.

Un campionat del món que s’ha caracteritzat per unes condicions meteorològiques complicades: vents molt ratxejats durant els primers dies de competició amb intensitats altes, amb tempestes i forts xàfecs que van obligar a l’organització a deixar a terra a les noies a la segona jornada. A mesura que avançava el campionat, i cap el tram final de la competició, els vents varen baixar amb intensitat, i malgrat eren també ratxejats, si varen permetre la navegació una mica més fluida.

La regatista del Club de Vela Blanes, Laura Cabeza, va iniciar el Campionat del Món amb una primera jornada en que es va situar en 7é lloc. Amb el pas dels dies, la regatista va anar escalant posicions tot arribant a la darrera jornada en 5è lloc de la general. L’últim dia i amb 3 proves finalitzades, el 1er lloc a la segona prova del dia, va fer que Laura es col·loqués quarta a la general, a només dos punts del podi. La decisió del comitè de regates de dur a terme una quarta prova i permetre així un segon descart donava la possibilitat a Laura de lluitar pel bronze al mundial. Malauradament aquesta última prova no va permetre recuperar els 2 punts que separaven la regatista blanenca de la regatista local Helena Rozkaline. La letona va completar un podi 100x100 local, essent Laura la quarta.

Laura va estar acompanyada per l’altre regatista espanyola Sandra del Villar (CN San Ramón) i com no, del seu pare Roger Cabezas, que també va participar al Campionat del Món.