La Fundació Aspronis i el Club Vela Blanes renoven el conveni per a la pràctica de vela accessible

La Fundació Aspronis i el Club Vela Blanes renoven el conveni per a la pràctica de vela accessible

El nou compromís, el quart que uneix les dues entitats blanenques, fa possible la inclusió esportiva en una disciplina minoritària en l'àmbit de la discapacitat.

Club Vela Blanes, 23 febrer de 2017.- Les instal·lacions del Club Vela Blanes han allotjat avui al migdia l'acte de signatura del conveni de col·laboració que permet que set esportistes puguin continuar la pràctica de la vela accessible en aigües de la vila. La renovació d'aquest compromís l'han encapçalat els president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, i del Club Esportiu El Vilar d'Aspronis, Xavier Manresa. El conveni té una validesa per a dos anys, i és el quart que les dues entitats blanenques estableixen per a l'entrenament amb sessions formatives teòriques de navegació i pràctiques a l'aigua.

Els esportistes del Club Esportiu El Vilar d'Aspronis han adquirit ja molta pràctica en aquests anys gràcies als entrenaments de l'entitat esportiva blanenca. Una bona mostra d'això és la medalla d'or olímpic aconseguit als XX Jocs Special Olumpics de Vilanova i la Geltrú del 2013, o bé el segon lloc assolit als Special Calella-Barcelona 2014, entre d'altres èxits.

Sempre sensibilitzats amb temes socials, després de la signatura amb ASPRONIS del conveni per la pràctica de la vela accessible per persones amb discapacitat intel·lectual, s'han reunit per parlar del futur de la vela accessible, Manel Algeciras (Director Tècnic ACELL), Marina Gómez (Vicepresidenta ACELL,Federació Catalana d'esports per a disminuïts psíquics), Jordi Blanch (Director Tècnic FCV), Xavier Manresa (Comodor CVB i president del CE El Vilar) i Juanmi Aguirre (Director Tècnic CVB).