Jornades de recollida de residus  “PER UN MAR SENSE PLÀSTICS”

Jornades de recollida de residus “PER UN MAR SENSE PLÀSTICS”

Club Vela Blanes, 24 i 25 novembre de 2020.- Des de la Federació Catalana de Vela i gràcies al suport de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), van proposar organitzar, per tercer any consecutiu, les Jornades de Recollida de Residus.

Aquesta acció conjunta -planificada en el calendari de comunicació programat per aquest 2020 i que s’havia de celebrar just quan va iniciar-se tota la crisi derivada de la COVID 19 - s’engloba dintre del programa de Vela Sostenible de la Federació i del projecte “Let’s Clean Up Europe” que impulsa l’ARC i enguany es celebra durant els mesos d'octubre, novembre i desembre.

El Club de Vela Blanes, va decidir adherir-se, dintre del seu programa de Vela Sostenible, i fer partícips als alumnes d’Esport Blau Escolar i Esports Marítims CEME (Club Esportiu Mossos d’Esquadra) en aquestes dues jornades.

L’acció es va portar a terme els passats 24 i 25 de novembre, de 09:00 a 11:00 hores en l’espai natural d’aigua navegable que comprenia la badia de Blanes i on els alumnes realitzaven l’activitat nàutica. L’objectiu principal era recollir el major nombre de residus a la vista (envasos, paper i cartró, vidre, etc.) sobre l’aigua, l’espai de platja adjacent i la zona pròxima a l’espai d’amarratge de les embarcacions del Club de Vela Blanes. Aquesta activitat que es va dur a terme sota les RECOMANACIONS, PROTOCOL I MESURES SANITÀRIES DE L’ÀREA ESPORTIVA DEL CLUB DE VELA BLANES referents al COVID-19, va ser tot un èxit. L’objectiu final de recollir el major nombre de residus a la vista en l’espai del litoral i zones adjacents es va aconseguir tot recalcant que vivim en una zona de costa privilegiada: la millor noticia? Pocs residus per recollir!