Jordi Xammar i Nora Brugman guanyen el Trofeu Princesa Sofía Mallorca en 470.

Jordi Xammar i Nora Brugman guanyen el Trofeu Princesa Sofía Mallorca en 470.

Excel·lent carta de presentació de la regatista del CV Blanes i el regatista del CN Garraf tot just quan fa uns dies es va fer oficial que seran la parella mixta a la classe 470 en lluitar per representar Espanya als JJOO de París 2024.

RCNP, 1-9 d’abril de 2022.- Esdeveniment de primer nivell, el Trofeu Princesa Sofia ha reunit a més de 1000 regatistes de 62 nacionalitats diferents, amb prop de 800 embarcacions repartides en 10 classes diferents, incloent-t’hi l’històric debut dels iQFOiL i Formula Kite en la cursa olímpica. Un esforç organitzatiu dels clubs: (Club Nàutic S’Arenal, Club Marítim San Antoni de la Platja i Reial Club Nàutic de Palma), juntament amb la RFEV, la Federació Balear de Vela, World Sailing, i el suport de les institucions públiques balears i patrocinadors com Iberostar, Trasmed y OK Mobility.

Esdeveniment d’aquest calat, fan de la regata balear un esdeveniment de caire internacional, aparador dels millors regatistes mundials. En la seva condició com a primera prova puntuable per les Hempel World Cup Series 2022, el 51è Trofeu Princesa Sofia ha estat el tret de sortida que començarà a definir el llistat dels favorits en  la cursa als JJOO de París 2023.

Després de cinc dies d’intensa competició, els millors de cada classe van sortir el darrer dia a consolidar les seves posicions a la classificació tot completant, els deu millors de cada classe, la Medal Race.

L’última jornada de competició d’aquesta 51a edició del Trofeu Princesa Sofia a la badia de Palma, va tornar a demostrar l’excel·lent camp de regates balear i va confirmar el títol en 470 Mixed per els catalans Jordi Xammar (CN Garraf) i Nora Brugman (CV Blanes), el nou referent mundial de la nova classe de tripulació mixta.

La regatista del Club de Vela Blanes i el regatista del CN Garraf varen aconseguir un merescut títol en l’estrena de la classe 470 mixta. El medallista de bronze 470 masculí a Tokio 2020 i la seva nova tripulant, Nora Brugman, varen rubricar una excel·lent setmana de competició amb un 4rt lloc a la Medal Race, resultat més que suficient per convertir-se en campions, amb un rèdit de 17 punts sobre els italians Giacomo Ferrari/Bianca Caruso i de 22 sobre los tercers, els francesos Kevin Peponnet/Aloise Retornaz. El tàndem espanyol ja es oficialment el referent mundial de la nova 470 Mixed.     

Tot i que Xammar i Brugman ja havien participat, i guanyat, en dos regates (Vilamoura y Mallorca), el Trofeu Princesa Sofía Mallorca, ha estat la cita esportiva que ha marcat per la parella l’inici de la seva campanya olímpica.

Això pinta la mar de bé! Felicitats!

Clasificacions:

https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall